Ekim ayının gündeminde 'kaybettiklerimiz' var

Sanat dünyasınındaki ölümler Ekim ayının gündemini oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Ekim ayının gündeminde 'kaybettiklerimiz' var

Medya Takip Merkezi ile Magazin Gazetecileri Derneği tarafından her ay düzenli yapılan medya  analizine göre, Ekim ayında magazin dünyasının en çok konuşulan isimleri belli oldu. Rapora göre; Cem Yılmaz’ın uzun süredir merakla beklenen ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’ filmi ile Gülben Ergen’in yeni çıkan “Kalbime Koydum” isimli albümü medyada öne çıkan konular arasındaydı.



Sanat dünyasının önemli isimleri Levent Kırca, Memduh Ün ve Yılmaz Köksal’ın vefatları ise sevenlerini yasa boğdu. 



Listede öne çıkan diğer isimler arasında Sezen Aksu, Murat Boz, Hadise ve Sinem Kobal vardı. 



MTM'nin hazırladığı rapora göre; sanat ve magazin dünyasının en çok konuşulan ismi, ünlü sanatçı merhum Levent Kırca oldu.



Uzun süredir kanser tedavisi gören Kırca, verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Bu yıl beşincisi düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası kapsamında Levent Kırca’ya Yaşam Boyu Onur Ödülü verilirken, sanatçının ödülünü oğlu Oğulcan Kırca aldı. Kırca, 7 bin 460 haberle listenin en çok konuşulan ismi oldu.



Listenin vazgeçilmez isimleri arasında olan usta komedyen Cem Yılmaz, vizyona girecek olan ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’ isimli filmi için gün sayarken, 3 bin 728 haberle ikinci sırada yer aldı.



Listenin üçüncü ismi olan Sezen Aksu, 3 bin 573 haberle yer aldı. Öne çıkan haberler arasında yaşlılığa bağlı olarak tedavi gören ve uzun süredir yoğun bakımda olan annesinin yanından ayrılmayan Aksu’yu sanatçı dostları da yalnız bırakmadı.  



“O Ses Türkiye” yarışmasında adı aşk dedikodularına karışan Murat Boz ve Hadise listede yer alan isimler arasında. Uzun süredir sessizliğini bozan Hadise, “Murat Boz arkadaşım, çok seviyorum onu” sözleri ile ilk kez aşk dedikodusunu yanıtladı. Arkadaş olduklarına dair ilk açıklamayı ise Murat Boz yapmıştı.



Listenin dördüncü sırasında 3 bin 463 haberle Murat Boz bulunurken, Hadise 3 bin 326 haberle listenin altıncı sırasında yer aldı.



Magazin dünyasının en çok konuştuğu çiftler arasında olan Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu da bu ayın listesine giren ünlüler arasındaydı. Kobal, “Analar ve Anneler” dizisinde aldığı rolle ve İmirzalıoğlu ile yaşadığı aşkla gündemde yer almaya devam etti. Kobal 3 bin 426 habere konu edilirken, İmirzalıoğlu ise 2 bin 978 haberle listenin ilk on isimleri arasında yer aldı. 



Gülben Ergen’in “Kalbimi Koydum” yeni albümü sevenleriyle buluştu. Sosyal medya hesaplarında da albümünden sürekli bahseden Ergen, 2 bin 745 haberle listenin dokuzunda sırasında yer aldı.



Sanat dünyasının kaybettiği ünlüler arasında bu kez Türk Sineması’nın önemli yönetmenlerinden Memduh Ün vardı. 95 yaşında hayata veda eden Ün, 56 yıllık hayat arkadaşı Fatma Girik ve sevenleriyle Bodrum’da son yolculuğuna uğurlandı. Memduh Ün, 2 bin 553 habere konu olurken Fatma Girik, 2 bin 193 haberle listede yer aldı. 



Yaşamını yitiren Türk Sineması’nın usta sanatçısı Yılmaz Köksal da toplam 62 haberle listede yer aldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin