Ece Temelkuran 'düşenlerin' hikayesini anlattı

Gazeteci ve yazar Ece Temelkuran okuyucularıyla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Ece Temelkuran 'düşenlerin' hikayesini anlattı

Akasya Acıbadem’de Akasya Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu, ünlü gazeteci-yazar Ece Temelkuran oldu. “En çok okunan köşe yazarı”, “Sosyal medyada en etkili kadın” gibi ünvanlara sahip olan gazeteci-yazar Ece Temelkuran, misafirlerle yazarlık serüveni ve  kitapları üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.



Düştüğün zaman kendi kendine kalkabilme duygusunun insanları tetikleyen önemli bir duygu olduğuna dikkat çeken Temelkuran “Son zamanlarda roman yazıyorum, anlattığım hikayelerde gerçekte ne olmuşu anlatıyorum. İnsanların nasıl kazandığı veya kazandıktan sonra ne yaptığı değil, yenilmiş oldukları zamanları anlatıyorum. Bunlar her zaman dünyanın en ilgi çeken şeyleri olmuyor çünkü insanlar bugünlerde edebiyatın her çeşidini, sinema, tiyatro, roman ve şiiri, yani gündelik hayatta gördüğünüz şeyleri kendilerini iyi hissettirdikleri için alıyorlar. Kendilerine  iyi hissettirmeyen şeyleri görmek istemiyorlar. Aslında yerde geçen zaman, yenilmiş olarak geçen zaman, benim en çok ilgimi çeken nokta. Biyografi okumayı çok seviyorum. Gerçek hayat hikayeleri ilgimi çekiyor. Başkalarının biyografilerini okurken de en çok bu zamanları önemsiyorum” dedi.



Ece Temelkuran 'düşenlerin' hikayesini anlattı



Temelkuran söyleşide ayrıca “Ben yol hikayeleri yazıyorum.Çünkü yolun barışçıl bir şey olduğunu düşünüyorum.Bir yerde durduğunuz zaman, kaldığınız zaman, orda yerleştiğiniz zaman, bulunduğunuz yeri korumanız gerekiyor. “Düğümlere Üfleyen Kadınlar” da öyle bir yol hikayesi anlattım.Yolun kendimizden başka hiç birşey bulamayacağımız bir yer olduğunu düşünüyorum. Yolun, hikayenin anası, hikayeyi doğuran şey olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.



Akasya Acıbadem misafirlerinin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Temelkuran, “Devir” romanındaki hikaye hakkında da bilgi verdi. İki kız çocuğunun  hikayesinin anlatıldığı kitap ile ilgili konuşan yazar “Kendi gücümüzün yeniden başlamakla ilgili olduğu kanaatindeyim. Düşmekle yada düşmemekle ilgili bir şey değil bu ve  düşmeyenler en güçlüler değiller. Düşenlerin bir  hikayesi var ve biz aslında onları duymak istiyoruz. Üstelik düşenlerin hikayesi onları güçlü yapan tek şey. Bunun üzerine hikayenin tamamını anlatmak yerine, hikayenin en kötü yerini anlatmak benim daha çok ilgimi çekiyor” dedi



Ece Temelkuran 'düşenlerin' hikayesini anlattı - Resim : 2



Muz Sesleri, Ağrının Derinliği, Kayda Geçsin ve Devir gibi çok satan kitapların yazarı olan Ece Temelkuran, Akasya Acıbadem ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği sohbette, yazarlık serüveni hakkında samimi açıklamalarda bulundu ve okuyuculardan gelen soruları da yanıtladı.



Akasya Acıbadem Sohbetleri 25 Kasım tarihinde Saffet Emre Tonguç ile sürecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin