Ebru Gündeş Fatih Altaylı'ya dava açmıştı! Altaylı kararı bugünkü köşesinden duyurdu

Şarkıcının, ünlü gazeteci hakkındaki şikayetini inceleyen savcılık kararını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ebru Gündeş Fatih Altaylı'ya dava açmıştı! Altaylı kararı bugünkü köşesinden duyurdu

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş, 17 Aralık soruşturmasında tutuklanan eşi Reza Zarrab ve kendisi hakkındaki bir yazısından dolayı Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı'yı mahkemeye vermşti.



Fatih Altaylıi bugünkü köşe yazısında savcılığın Gündeş'in şikayeti hakkında 'soruşturmaya gerek yoktur' kararı verdiğini açıkladı.



İşte Fatih Altaylı'nın yazısı:



HATIRLAYACAKSINIZ, bir süre önce şarkıcı Ebru Gündeş beni mahkemeye vermişti. Herkes de bunu ballandıra ballandıra haber yapmıştı.



Gündeş'in beni dava etmesinin nedeni, hakkında kaleme aldığım "Yeni Türkiye'nin Saygın İşadamı" başlıklı bir yazıydı. Kocası Reza Zarrab'ın tutuklu olduğu günlerde Ebru Gündeş, "Savcıya rüşvet vereceğim" diyerek kocasından 250 bin dolar istemişti. Ancak bu parayı savcıya rüşvet olarak vereceği falan yoktu. Erkek kardeşinin borçlarını kapatacaktı ve kocasından böyle bir yalanla para sızdırmaya çalışmış, dinlemeye takılmış ve bu nedenle yılbaşı gecesi polise ifade vermişti.



Ben de bu durumu eleştiren bir yazı yazmıştım. Ebru Gündeş bu yazımla 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili "gizliliği ihlal ettiğim" ve kendisine "hakaret ettiğim" iddiasıyla beni dava etti.



Ben de buradan kendisine "Hadi mahkemede görüşelim" dedim.



Görüştük. Daha doğrusu görüşmeye bile gerek kalmadı. Ebru Gündeş'in şikâyetini inceleyen ilgili savcılık, "Kovuşturmaya yer yoktur" kararı verdi.



Savcılığın takipsizlik kararı, Türkiye'de basın özgürlüğü açısından da önemli bir metin olmuş. Karar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerine atıflar yapıyor.



- AİHM 25.6.1992 Thorgeirson kararı, 8.7.1986 Lingens Avusturya kararı, 23.4.1992 castells İspanya



kararı.



Ve şöyle diyor:



- Basın özgürlüğü, özgürlükçü demokratik toplumun vazgeçilmez temelini oluşturur. Bu kapsamda adli soruşturma ve kovuşturmalarla ilgili olayların haber verme hakkı çerçevesinde yayın konusu yapılması da basın özgürlüğü içerisinde görülmelidir.



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin