Duygu Asena'nın kitabı sahneye çıkıyor!

'Aslında Özgürsün' kitabı ilk kez tiyatro sahnesine çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
Duygu Asena'nın kitabı sahneye çıkıyor!

Türkiye’de 90’lı yıllara 'Kadının Adı Yok' ile damga vuran gazeteci-yazar Duygu Asena’nın 'Aslında Özgürsün' kitabı, ilk kez tiyatro sahnesine çıkacak.



Milyonlarca kadının haklarını farketmesini sağlayarak pek çok hayata dokunan Asena’nın bu kitabı 2001 yılında piyasaya çıkmıştı. Diğer kitapları gibi, kadınların hayatlarında farketmeden boyun eğdikleri konuları, tartışmaya açan kitap, iki kadının hikayesi üzerinden kadın-erkek ilişkilerini yine farklı bir açıdan anlatıyor.



Asena’nın toplam dokuz kitabından bir tanesi okuma tiyatrosu olarak sahnelenirken bir kitabı da sinema filmi olarak seyirci ile buluşmuştu. Ünlü yazar, 13 yıl önce hayata veda etti.



Duygu Asena'nın kitabı sahneye çıkıyor!



ProjectAS Prodüksiyon Tiyatrosu’nun ilk sahne projesi



Çok yakında perdesini açacak oyun, seyirciye gerçek anlamda bir Off-Broadway eseri sunabilmek için tam bir yıldır titiz bir çalışma sürdüren ProjectAS Prodüksiyon Tiyatrosu’nun ilk sahne projesi.



Ali Kemal Güven’in uyarlayıp yönettiği oyunun yapımcısı ise Seda Özkaraca.



2018 yılında Ali Kemal Güven ve Seda Özkaraca tarafından kurulan ProjectAS Prodüksiyon Tiyatrosu, kadınların başrolde ve önde olduğu, şehirli hikayeler anlatan, şık, derin ve cesur tiyatro projeleri üretmeyi hedefliyor.



Duygu Asena'nın kitabı sahneye çıkıyor! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin