Duygu Asena Roman Ödülü verildi!

Doğan Kitap’ın Duygu Asena anısına düzenlediği Duygu Asena ‘Kadının hala adı yok’ Roman Ödülü, Gözyaşı Konağı Romanıyla Şebnem İşigüzel’e verildi.

Google Haberlere Abone ol
Duygu Asena Roman Ödülü verildi!

Düzenlenen ödül töreninde Hürriyet Gazetesi Yayın danışmanı ve yazarı Doğan Hızlan, Doğan Egmont Genel Müdürü Gülgün Çarkoğlu, Doğan Kitap Yayın Direktörü Cem Erciyes ve Doğan Kitap ekibi katıldı. İşigüzel’e 10 bin liralık para ödülünü Gülgün Çarkoğlu  verdi.Törende bir konuşma yapan  Doğan Hızlan, “Her ödülün ayrı bir havası ayrı bir önemi var. Duygu Asena benim tanıdığım, birlikte çalıştığım biriydi. Kadın ve kadının toplumdaki yeri konusunda emek vererek adı olmayan kadını adlandırdı. Doğan Kitap'ın verdiği Duygu Asena Ödülü, Türkiye'de bu alanda çalışanların, hatta öncü olanların unutulmaması için yapılmış çok onurlu bir girişimdir.” dedi.



Şebnem İşigüzel yaptığı konuşmada, “Duygu Asena adına verilen ödülü almaktan dolayı çok mutluyum. Onun, Kadının Adı Yok'unu okuduğumda yazar olma hayalim bile yoktu. Kadın okumalarım Duygu Asena ve Kadının Adı Yok ile başladı diyebilirim. Geniş kitlelere hitap ederek eşitlik, kadın hakları, kadın olmak ve feminizm üzerine önemli şeyler söyledi. Bu yüzden bu ödül benim için çok önemli ve özel” dedi.



Şebnem İşigüzel’in  Gözyaşı Konağı romanı erkeklerin gölgesine direnen bir kadının özgürleşme ve hayatını yeniden inşa etme çabasını anlatıyor. Seçici kurul romanın bu özellikleri ve zengin dili, güçlü anlatımıyla ödüle değer buldu.



SEÇİCİ KURUL 



Doğan Hızlan'ın jüri başkanı, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'nın onursal jüri başkanı olduğu ödülün seçici kurulunda Filiz Aygündüz, Buket Aşçı, İhsan Yılmaz, Ceyhan Usanmaz, Erkan Aktuğ ve Seray Şahiner yer aldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin