'Charlie Hebdo' saldırısı protesto edilecek! Dünyanın gözü Paris'te!

Mizah dergisine düzenlenen saldırı Cumhuriyet meydanında düzenlenen yürüyüşle protesto edilecek.

Google Haberlere Abone ol
'Charlie Hebdo' saldırısı protesto edilecek! Dünyanın gözü Paris'te!

Paris'te meydana gelen saldırıları protesto etmek için düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'nün yapılacağı alan, sabah saatlerinden itibaren göstericilerin girişine açıldı. Yürüyüşe 50'ye yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor.

Gösteri yürüyüşünü çok sayıda yabancı devlet ve hükümet başkanının katılması, güvenlik önlemlerini artırılmasına yol açtı.



Yürüyüş sırasında izdihamın önüne geçmek için yürüyüşün gerçekleşeceği üç kilometre uzunluğundaki Republique ve Nation meydanları arasında iki ayrı parkur belirlendi.



Yürüyüşe Başbakan Ahmet Davutoğlu ile beraber Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Belçika Başbakanı Charles Michel, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov katılacak. Yürüyüşe Afrika'dan da Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita ve Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou'nun da katılması bekleniyor.



 




Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.



Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin