Dünyanın 'en değerli' şirketi dergi sektörüne giriyor!

Apple, dijital dergicilik platformu Texture’ı satın alıyor...

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın 'en değerli' şirketi dergi sektörüne giriyor!

Teknoloji devi Apple, aylık bir ücret karşılığında hizmet sağlayan ve bünyesinden 200’den fazla yayını barındıran eski adıyla Next Issue, yeni adıyla Texture‘ı satın alıyor.



Apple tarafından “Dergi yayıncılığının Netflix‘i” olarak bilinen Texture için yapılan yatırım, son dönemde çeşitli platformlar üzerindeki sahte haber tartışmaları artmışken dikkat çekti. Henüz satın alma tamamlanmamış olsa da 2010’dan beri faaliyet gösteren Texture, bu birliktelikle Google‘ın gazetecilik uygulamasına da rakip olabilir gibi görünüyor. Ancak bu satın alma, Apple için bir yenilik olsa da Texture’ın işleyişinde herhangi bir değişiklik olmayacak.



Uygulama o zamana kadar, iOS, Android, Amazon Kindle Fire ve Windows 8 ve 10 üzerinden çalışmaya devam edecek.



Next Issue Media / Texture CEO’su John Loughlin, Texture’ın Apple tarafından satın alınmasından heyecan duyduğunu belirtirken, Apple’ın İnternet Yazılım ve Hizmetlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue yaptığı açıklamada şunları söyledi:



"Texture, Apple’ın yanı sıra dünyanın önde gelen yayıncılarının birleştiği etkileyici bir katalog. Güvenilir kaynaklardan yapılan kaliteli gazeteciliğe önem veriyoruz ve dergilerin kullanıcılar için güzel tasarlanmış, ilgi çekici hikayeler üretmeye devam etmesini istiyoruz."



Bünyesinde The New Yorker, Entertainment Weekly, Rolling Stone, Men’s Health, People, Time ve GQgibi önde gelen dergileri bulunduran Texture’ın aylık kullanım ücretinin 9,99 dolar olduğunu hatırlatalım.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin