Dünyaca ünlü tasarımcılar Stone Design Show ile Antalya'da

Türkiye’de ilk defa mermer firmalarını tasarımcı ve mimarlarla bir araya getirecek Stone Desing Show Antalya 18 – 21 Ekim’de kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü tasarımcılar Stone Design Show ile Antalya'da

Türkiye’de ilk defa mermer firmalarını tasarımcı ve mimarlarla bir araya getirecek Stone Desing Show Antalya 18  – 21 Ekim’de kapılarını açmaya hazırlanıyor.



  Dünyaca ünlü tasarımcıları Antalya’da buluşturacak fuar hakkında bilgi veren  Proje Müdürü Melih Kalafatoğlu  yurt dışında 40 ülkeden 280 kişilik alım heyetiyle birlikte 1 buçuk milyon dolarlık alım garantisinin olduğunu söyledi.  Fuarın geçmiş dönemde gerçekleştirilen mermer fuarlarından tamamen farklı olduğunu söyleyen ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer  ise Antalyalı mermer firmalarına çağrı yaptı.



ANFAŞ – Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. ev sahipliğinde,Türkel Fuarcılık A.Ş. tarafından  18  – 21 Ekim tarihleri arasında Antalya Expo Center’da gerçekleştirilecek Stone Desing Show Antalya’nın basın toplantısı gerçekleştirildi. Antalya Expo Center’ın büyük salonunda gerçekleştirilen toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Türkel Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Serkan Atıcı, Stone Design Proje Müdürü Melih Kalafatoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi ve Fuar Danışmanı Doç.Dr.Osman Arayıcı ve İç Mimarlar Odası Antalya Şubesi 2. Başkanı Yakup Burak Akay katıldı.



MERMERCİLER TASARIMCILARLA BULUŞUYOR



Stone Desing Show; mermer ve doğal taş sektöründeki benzer fuarlardan farklı olarak proje ve tasarım konseptinde, mimar ve iç mimarlar mermer firmalarıyla buluşacak.  Farklı konseptiyle kapılarını açmaya hazırlanan fuarın basın toplantısında yeni çalışmalar aktarıldı.



MERMER FUARLARINA RAKİP DEĞİLİZ



Toplantıda açılış konuşmasını yapan Türkel Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Serkan Atıcı, Türkel Fuarcılığın yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Fuarın Antalya’da yapılmasının stratejik bir öneme sahip olduğunu söyleyen Atıcı, Antalya’nın önemli bir merkez olduğunu ifade etti. Sektördeki benzer fuarlar hakkında konuşan Atıcı, “Stone Desing Show Türkiye’deki diğer mermer fuarlarına rakip olarak yapmıyoruz. Bu fuar bilinen mermer fuarlarının aksine tasarımı ön plana çıkaran bir fuar olacak” dedi.



1 BUÇUK MİLYONLUK ALIM GARANTİSİ



Atıcının ardından fuar hakkında bilgi veren Stone Design Proje Müdürü Melih Kalafatoğlu, 40 ülkeden 280 alım heyetinin fuara getirileceğini söyledi. Kalafatoğlu, “Stone Design,  daha önce yapılan mermer fuarlarından çok farklı bir proje olacak. Stone Design, Türkiye’de ilk defa tasarımcıları firmalarla bir araya getirecek.  Mermercilerin tasarımcı ve mimarlarla buluşacağı bu organizasyonda  40 ülkeden 280 alım heyeti getirilecek. Yurt dışından  1 buçuk milyon dolarlık alım garantisinin olduğu bir fuar olacak. Yurt içinden 6 binin üzerinde mimar, iç mimar, tasarımcı ve peyzaj mimarı davet edildi. Bunun yanı sıra; uygulama, proje firmaları, inşaat taahhüt firmaları, otel satın almacıları ve yatırımcılarının da davetli olduğu bu proje,  Antalya ve sektör için stratejik önemi giderek arttırmaktadır” şeklinde konuştu.



TASARIMIN YILDIZLARI ANTALYA’YA GELİYOR



Projenin danışmanlığını yapan  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Osman Arayıcı, projenin Türkiye mermerciliğinde farklı bir soluk getireceğini ifade etti.  Arayıcı, “Türkel Fuarcılık ile yaptığımız önceki çalışmalarda önemli yollar kat etmiştik. Bu çalışmamızda, sektörün önde gelenleriyle tasarımı yapanları yani her türlü bilgiyi ortak bir platformda birleştirmek istedik.  Bunun için de yurt dışından sadece alım heyetlerini değil, tasarımın dünyadaki  önemli isimleri Antalya’ya getiriyoruz.  Organizasyonda dünyaca ünlü tasarımcılar  İtalyan tasarımcı Moreno Ratti, Alman inovatör Sascha Peters, İngiliz mimar Marcos Cruz’ın yanı sıra yurt içinden Yüksek İç Mimar Hakan Külahçı, Doç.Dr. Ece Ceylan Baba, Sektörün liderlerinden İç Mimar Engin Ürün,  İç Mimar Gülden Şener ve çok sayıda mimar ve iç mimar  sunum, workshop ve etkinlik düzenleyecek” ifadelerini kulandı.



FUAR DEĞİL TASARIM ŞENLİĞİ



Fuarla birlikte yurt dışında ulaşılan değil ulaşılamayanların Antalya’da buluşturulacağını söyleyen Arayıcı, “Ben bu organizasyon için fuar kelimesini kullanmak istemiyorum. Bu organizasyon bir tasarım şenliği.  Ustasından kalfasına, satan pazarlamacısından herkese burada buluşup bir arada bilgi paylaşımı yapılacak. Keşke 4 gün değil 14 gün olsa organizasyon. Bizim bu 14 günü dolduracak birikimimiz var” diye konuştu.



TASARIM VE PROJE PAZARLAMAYI ARTTIRACAKTIR



Organizasyonun Antalya’da yapılmasından duydukları mutluluğu dile getiren Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, “Biz fuarlara çok önem veriyoruz. Fuarların ne kadar önemli olduğunu sizlere anlatmama gerek yok. Fuarların yerel ekonomiye inanılmaz bir katkısı oluyor. Biz bu fuarın Antalya’da yapılmasını sonuna kadar destekliyoruz. Tasarım ve projenin ürün pazarlamasındaki katkısı çok büyük. Bizim de kendi mermerlerimizi daha katma değerli pazarlayabilmemiz için bizim mermerimizi daha iyi pazarlamamızı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.



MERMER FUARLARINDAN SİYAH VE BEYAZ GİBİ FARKLI



Toplantıda proje ve Antalya fuarcılığıyla ilgili konuşan ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Antalya’daki mermer firmalarına çağrı yaptı. Stone Desing Show’un Antalya’da yapılan önceki mermer fuarından çok farklı olduğunu söyleyen Murat Özer,” Bu proje Antalya için çok önemli bir proje. Türkel Fuarcılık,   40 ülkeden alım heyetini buraya getirerek 1 buçuk milyon dolarlık alım garantisi sunuyor. Bu fuar geçmiş dönemde Antalya’da yapılan mermer fuarından siyah ve beyaz gibi farklı. Bu fuarda tasarım ve proje ön planda olacak. Antalya’daki mermer firmaların bu fuara katılmaktan imtina ettiklerini gördüm. Bu fuar tasarıma dayalı çok önemli bir fuar. Firmaların kesinlikle yerlerini almaları gerekiyor.  Stone Desing Show’da yer almamak, firmalar için bir kayıp olacaktır” dedi.



30 FUAR İLE EKONOMİYE CAN SUYU



Fuar turizminin Antalya için başladığını ifade eden Özer,”ANFAŞ olarak Antalya’yı uluslararası boyuta çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl 9 olan fuar sayımızı bu sene 30’a çıkardık. Eylül ayı itibariyle Antalya için fuar turizmi başlıyor. Bu tür organizasyonlarla dünyanın her yerinden nitelikli misafirleri yıl boyunca Antalya’da ağırlayarak kent ekonomisine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.



7 ÜNİVERSİTEDEN KATILIM



Türkiye’de ilk defa düzenlenecek dev buluşma, 18-21 Ekim tarihleri arasında Antalya Expo Center’da kapılarını açacak.  Sektördeki firmaları dünyaca ünlü tasarımcılarla bir araya getirecek organizasyonda, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi katılım gösterecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin