Dünyaca ünlü sanatçı bu akşam Babylon'da!

Sanatatak'ın B-Inspired serisinin ikinci konseri bu kez ilhamını 16. İstanbul Bienali'nden alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü sanatçı bu akşam Babylon'da!

Babylon'da bu akaşm (25 Eylül) bir insan ve hayvan konseri gerçekleşecek. Sanatatak'ın B-Inspired serisinin ikinci konseri bu kez ilhamını 16. İstanbul Bienali'nden alıyor.



Sanatatak 14 Aralık 2018 yılında Neşet Ertaş şarkılarından ilhamla 23 müzisyenin sahne aldığı farklı müzikal deneyimlerini Neşet Ertaş şarkılarına taşıdığı Neşet Edenler konserinden sonra bu kez ilhamını 16. İstanbul Bienali'nden alıyor.



Bienalin kavramsal çerçevesi olarak açıklanan Yedinci Kıta: Tekillikler, Göçler ve Kültürel Yeniden Tanımlamalar'dan esinlenen  Ayşegül Sönmez'in müzik küratörlüğündeki konser, Türkiye müziğindeki havyanlara adanıyor.



Konserin onur konuğu Yakuti köyünden Şaman geleneklerle şarkı söyleyen UUTAİ Olena.





Ayşegül Sönmez, B-İnspired serisinin ikinci konseriyle ilgili şunları söylüyor:



"Acaba 16. İstanbul Bieanali küratörü filozof Nicolas Bourriaud, bienalin kavramıyla ilgili  Benjamin'den alıntıladığı  “yitirilmiş” veya "alternatif" tarihlerin arkeolojilerine havyanlı şarkılarda rastlayabilir miyiz? Kültürümüze, ortak belleğimize ait türkülerimiz bize havyanlarla ilgili ne söyler? Antroposenik çağın havyanlı türküleri bu coğrafyayı ve insanını nasıl tarif eder? İşte bu ve bunun gibi pok çok soruya hayvanların zarafeti eşliğinde hayvanlarımız rehberliğinde yanıt arayacağız."



Sahneye çıkacak sanatçılar şöyle:



UUTAİ Olena, Göksenin Blues Band, Volkan İncüvez, Güç Başar Gülle, Document1, Ağaçkakan, Kırkbinsinek, Deniz Türkali ve Debdebe.



Konserin afişi ise Yıldız Moran arşivinden. Türkiye'nin ilk kadın fotoğrafçısının, 1952 yılında Lizbon'da çektiği kare, insanın hayvanlar üzerinde kurduğu egemenliğe dair hem bir belge hem de hayvan haklarını savunan aktivist bir imge değerinde.



Dünyaca ünlü sanatçı bu akşam Babylon'da!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin