Dünyaca ünlü oyuncu Malatya'yı geziyor

Malatya Film Festivali'ne gelen ünlü oyuncu şehri gezdi.

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü oyuncu Malatya'yı geziyor

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda,  Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen 5. Malatya Uluslararası Film Festivali, onur konuğu Nastassja Kinski Malatya’yı gezdi.



Bir önceki gün düzenlenen basın toplantısında camilerden çok etkilendiğini söyleyen Kinski, bugün de Malatya’da Battalgazi İlçesinde Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad tarafından 1224 yılında yaptırılan Ulu Cami’yi ziyaret etti.



Camilerin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ve camilerde iç dünyasına yolculuğa çıktığını belirten sanatçı her gittiği yerde camii ziyareti yaptığını, burada da bu hazzı yaşamak istediğini ifade etti.

 

Camii ziyaretinin ardından Şire Pazarına giden Kinski, orada da kayısı ve kayısı çeşitleri hakkında bilgi aldı. Kayısının bu kadar çok çeşidinin olmasından çok etkilenen sanatçı kayısı dönerini kendisi keserek festival ekibine ikram etti.

 

Nastassja Kinski, Malatya’ya özel yöresel tatları tatmak içinse “Malatya Mutfağı”na gitti. Vejetaryen olduğu için kiraz yaprağı sarması yiyen oyuncu yemeğin tarifini de almayı ihmal etmedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin