Dünyaca ünlü isim Mehmed dizisi için Türkiye'de!

Mehmed Bir Cihan Fatihi’ne özel çalışmalar...

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü isim Mehmed dizisi için Türkiye'de!

2018’in büyük bir ilgiyle beklenen projesi Mehmed Bir Cihan Fatihi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Fatih Sultan Mehmed’in hayatından esinlenilerek aktarılacak olan Mehmed Bir Cihan Fatihi, hikâyesi ile olduğu kadar ekrana yansıyacak dünyasıyla da merak konusu.



Dünyaca ünlü isim Mehmed dizisi için Türkiye'de!



Thomas Brown, Mehmed Bir Cihan Fatihi için Türkiye’de!



Er Ryan’ı Kurtarmak, Zor Ölüm, Tomb Raider gibi büyük yapımların proje tasarımını üstlenen Thomas Brown, Mehmed Bir Cihan Fatihi için Türkiye’ye geldi.



Dünyaca ünlü isim Mehmed dizisi için Türkiye'de! - Resim : 2



Dev plato



Maltepe Üniversitesi içerisindeki film platolarında, 4.000 m ² kapalı, 50.000 m² açık alana kurulan dev plato ile Hadımköy’de yer alan 25.700 m²’lik diğer plato Hakan Yarkın ve Nilüfer Çamur tarafından tasarlandı. Dönemin ihtişamını hayata geçirmek için 450 kişilik yaratıcı ve uygulayıcı ekibin yer aldığı projede kostüm tasarımında Gülümser Gürtunca, başlık tasarımında ise Mücella Mert in imzası var.



Dünyaca ünlü isim Mehmed dizisi için Türkiye'de! - Resim : 3



Aksiyon sahneleri için özel eğitim



Görsel efektleri üstlenen deneyimli ekibe yurt dışından gelen 8 ayrı visual effect uzmanının destek verdiği Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde aksiyon sahneleri için daha önce Harry Potter, Da Vinci Şifresi gibi yankı uyandıran projelerde görev alan dünyaca ünlü “Horse Master” (At eğitimcisi) Jason White görev aldı. Ata binen ve kılıçla dövüş sahnesi çekecek olan tüm oyuncular 8 ay boyunca dövüş ve at binme eğitimi alarak yoğun bir tempoda çalıştı.



Dünyaca ünlü isim Mehmed dizisi için Türkiye'de! - Resim : 4



Marco Polo, Conan, Cengiz Han gibi yapımlara hizmet veren Avrupa’nın en önemli atlı aksiyon ekibi Nomad Stunt ile İstanbul Stunt ekibi; dövüş ve savaş sahnelerinin koreografisini ve dublörlüğünü birlikte yaparak ortaya birbirinden başarılı savaş sahneleri çıkardı.



Güçlü oyuncu kadrosu ile adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış bir padişahın zafere giden yol üzerinde yaşadıklarının anlatılacağı Mehmed Bir Cihan Fatihi yakında Kanal D’de.



"Mehmed Bir Cihan Fatihi’ne özel çalışmalar!" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin