Dünya 'kadın fıtratı' açıklamasını konuşuyor

Dünya medyası, Erdoğan'ın 'kadın ve erkek eşit değildir' sözlerini nasıl yorumladı?

Google Haberlere Abone ol
Dünya 'kadın fıtratı' açıklamasını konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde yaptığı konuşmada kadınla erkeği eşit konuma getirmenin fıtrata aykırı olduğu yönündeki sözleri dünyabasınında da geniş yer buldu.



Belli başlı basın kuruluşları haberi şu başlıklarla duyurdu. 



BBC

Erdoğan: Kadın ve erkek eşit değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınların erkeklerle eşit konuma getirilemeyeceğini söyleyerek, feministleri anneliği reddetmekle suçladı. Erdoğan, İstanbul 'da yaptığı konuşmada "Kadınlar erkeklerle eşit olamaz. Bu doğaya aykırı" dedi, feministlerin de İslam'daki anneliğin önemini kavrayamadıklarını savundu. Erdoğan bir süre önce de kadınlara üç çocuk sahibi olma çağrısı yapmış ve sezaryen ile doğum ve kürtaja karşı olduğunu açıklamıştı.



WASHINGTON POST

Kadınlarla erkeklerin eşit olmadığını söyledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yaptığı konuşmada "Kadınları ve erkekleri eşit duruma getiremezsiniz, bu doğaya aykırıdır, kadın ve erkeğin doğaları farklıdır. Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Amerika'yı Müslüman keşifçilerin keşfettiği açıklamasının ardından gelen son kışkırtıcı açıklamaydı" dedi.



GUARDIAN

Erdoğan: Kadın ve erkek eşit değildir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınların erkeklerle eşit olmadığını söylediği konuşmasında feministleri de anneliği reddetmekle suçladı. Dindar Müslüman Cumhurbaşkanı, biyolojik farklılıkların kadın ve erkeğin aynı fonksiyonları yerine getirmesini engelleyeceğini belirterek kadınların kırılgan doğasının her iş için uygun olmadığını ifade etti.

 



INDEPENDENT 

Erdoğan: Kadın ver erkek eşitliği doğaya aykırıdır

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınlar ve erkekler arasındaki eşitliğin doğaya aykırı olduğunu söyledi. Erdoğan, "Kadınlar ve erkekleri eşit değerlendiremezsiniz, bu doğaya aykırıdır. Hamile bir kadını bir erkeğin çalışması koşullarında değerlendiremezsiniz. Çocuğunu emziren bir kadın bir erkekle eşit tutamazsınız" diye konuştu.



(DHA / Gonca YAĞCI)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin