Dünya Gazete ve Haber Yayıncıları Birliği'nden basın özgürlüğü için Türkiye'ye baskı çağrısı!

Dünya Gazete ve Haber Yayıncıları Birliği, Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğüne karşı Türkiye medyası ile dayanışma çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Dünya Gazete ve Haber Yayıncıları Birliği'nden basın özgürlüğü için Türkiye'ye baskı çağrısı!

Dünya Gazete ve Haber Yayıncıları Birliği (World Association of Newspapers and News Publishers/WAN-IFRA) Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğüne karşı Türkiye medyası ile dayanışma çağrısı yaptı.



12 Aralık’ta Paris’te toplantı yapan WAN-IFRA, Türkiye devletini, basına yönelik devam eden baskılarına, eleştirel ve muhalif sesleri susturma ya da marjinalize etmekle eleştirdi. 



1 Kasım seçimlerinin arından basın özgülüğüne yönelik tacizlerin şiddetlendiğini belirten WAN-IFRA açıklamasında hükümetin devam eden agresif tutumunun Türkiye toplumunun demokratik temellerini tehdit ettiğini ifade etti.



Yaz ayları boyunca gazetecilerin terör suçlamalarıyla karşı karşıya getirildiğini hatırlatan WAN-IFRA “Türkiye devleti, “aynı fikirde olmadığı” gazeteciliğin temel unsurlarını suç haline getirmeyi amaçladı” ifadesini kullandı.



"Vice çalışanı Rasul'a özgürlük"



Vice muhabirleri Jake Hanrahan, Philip Pendlebury ve Muhammed Rasul’un Eylül ayında tutuklandığını, gazetecilerin ikisi sınırdışı edilirken Rasool’un  hala tutuklu olduğunu hatırlatan WAN-IFRA, Rasool’ün derhal salıverilmesini ve hakkında suçlamaların düşürülmesini talep etti.



Haberin devamını okuma için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin