Dündar ve Gül'e Halk TV izni!

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül'ün Halk TV'yi izlemek istediğine ilişkin dilekçe kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Dündar ve Gül'e Halk TV izni!

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın Halk-TV'yi izlemek istediğine ilişin dilekçesine olumlu cevap verildi. Silivri Cezaevi’ndeki merkezi televizyon yayın sistemine Halk-TV'de dahil edildi.



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçen hafta Meclis Genel Kurulu'nda CHP milletvekillerinin Can Dündar'ın Halk-TV ile ilgili verdiği dilekçenin kabul edilmediğini iddia etti. Bakan Bozdağ ise Can Dündar tarafından Halk-TV'yi izlemek istediğine dair verilmiş bir dilekçe bulunmadığını belirterek "Bakanlığa veya Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne yapılmış bir yazılı müracaat yoktur. Can Dündar Halk TV'yi izlemek istiyorsa dilekçesini versin, bir saat sonra ona o yayını verelim" dedi. Edinilen bilgilere göre Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Can Dündar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın TBMM'deki bu açıklamasının ardından 22 Şubat tarihinde Silivri Cezaevi yönetimine Halk-TV'yi izlemek istediğine dair dilekçe verdi. Can Dündar'ın cezaevine yönetimine verdiği dilekçenin ardından Silivri Cezaevi'nde 22 Şubat Pazartesi günü saat 12.00'den itibaren Halk-TV de merkezi yayın sistemi içine dahil edildi.



Mevzuata göre ceza infaz kurumlarında merkezî yayın sistemi üzerinden izlenebilen televizyon kanalları hükümlü ve tutuklulardan gelen talepler doğrultusunda idare ve gözlem kurulunca belirleniyor. Özellikle mevcudu kalabalık ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutuklular arasında anket yapılmak suretiyle en çok talep edilen kanallar belirleniyor ve merkezi sistemden yayınlanıyor.  

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin