Duman'ın solisti siyasete girdi

Duman'ın solisti Kaan Tangöze solo albümü Gölge Etme'de sözleri siyasi hiciv dolu bir albüm hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
Duman'ın solisti siyasete girdi

Duman grubunun solisti Kaan Tangöze’nin ilk solo akustik albümü Gölge Etme çıktı. Şarkılar özellikle Tangöze’nin yazdığı, iktidara yönelik eleştirel sözleriyle dikkat çekiyor. Albümün ilk şarkısı Gölge Etme, “Elinde silahın varsa/Benim de gitarım var/Senin de bir ideolojin varsa/Benim de ideallerim var/Arkanda hükümetvarsa benim de şarkılarım var…”   diye başlıyor.



Şanlı Millet adlı şarkıda “Türk öğün çalış güven/Bırak yesin hazineden” diyor; Taksim Meydanı adlı şarkı Gezi protestolarına katılanları anlatıyor. Bestesi Beethoven’in 9. Senfonisinden esinlenen  Amerikan Kovboyları adlı şarkı ise  “Doldur doldur silahları ver arabın eline/Orada bir adam var Coni, teroristmi o da ne” diye başlayıp  “ Roma ’daki papaların poposunda kaka var/Taharet musluğu nedir bilmez ah bu gavurlar” diye bitiyor. Kıyamet adlı son şarkıda ise Tangöze “İfade özgürlüğü, özgürlük ifadesi/Açlıktan ölüyorlar oğlum yok mu bir çaresi/Onu da yapsan olmaz bunu da yapsan olmaz/Evrim teorisi mi yoksa devrim mi kardeş” diyor.



Enstrümanları kendi çalan Tangöze, pek çok şarkının sözlerini yazmış, beste ve düzenlemelere de imza atmış. Bazı şarkılar ise tanınmış şaire ait. Özdemir Asaf’tan üç şiir alan Tangöze, Aşık Mahzuni Şerif’in Tersname ve Karacaoğlan’ın Bir Kız Bana Emmi Dedi Neyleyim adlı türkülerini de yeniden düzenleyerek albümüne almış. Tangöze, Duman’la konserlerin devam edeceğini, bunun farklı bir müzikal yolculuk olduğunu da özellikle belirtiyor.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin