Dolunay, yeni sezonda Eşkıya'ya hükmedebilecek mi?

MedyaTava editörü Ömer Üst, reytingleri analiz etti.

Google Haberlere Abone ol
Dolunay, yeni sezonda Eşkıya'ya hükmedebilecek mi?

Dolunay (Star), 3. bölümüyle de tüm kategorilerde zirvede yer aldı. Dizi; Total'de 7.05 reytingle 1, özetiyle de 3.64 reytingle 2'nci oldu. AB'de 6.26 reytingle ilk sırada yer alırken, özet bölümü de 2.89 reytingle 3. oldu. ABC1'de ise 7.13 reytingle yine ilk sırada alırken, özet bölümü ise 3.55 reyting alarak 2'nci oldu.



Reytingleri yükselmeye devam ediyor



Geçtiğimiz hafta, bu reytinglerle Dolunay'ı yeni sezonda da Star ekranlarında göreceğimizi yazmıştım. Bir yaz dizisi için 3 bölümlük reyting oranları gerçekten çok yüksek. Reyting pastasının daraldığı yaz günlerinde bu sonuçları elde etmesi de ayrı bir başarı hikayesi Dolunay için.



Velayet savaşı başladı



Geçen haftaki bölümün ardından, anne ve babasını kaybeden Bulut'un (Alihan Türkdemir) velayet davasının yaşanacağını bekliyorduk, öyle de oldu. Bir tarafta dayısı Ferit (Can Yaman) ve amcası Deniz (Hakan Kurtaş), diğer tarafta ise halası Demet (Alara Bozbey) ve düşman olarak görünen eşi Hakan (Necip Memili)... Velayet savaşının ilk duruşmasını Demet ve Hakan kazandı. İlerleyen bölümlerde savaş kızışarak devam edecek.



Dolunay, Eşkıya'ya hükümdar olabilecek mi?



Dolunay, yeni sezonda büyük ihtimalle salı günü ekran macerasına devam edecek. Geçtiğimiz dönem Star'da yayınlanan Anne dizisi final yaptığı için, zaten o günde boşluk vardı. Şu an için yeni sezonda salı günü için görünen tek dişli rakip ise, Survivor başlayana kadar atv'nin fenomen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz olarak görünüyor. Anne dizisinin, Eşkıya karşısında aldığı reytingleri de düşününce, Dolunay fenomen haline gelen diziyi tahtından edebilir.



Show TV'nin Rüya'sı nasıl başladı?



Show TV'nin yeni dizisi Rüya, ekran macerasına başladı. Dizi ilk bölümüyle Total'de 2.58 reytingle 4. olurken, tekrar bölümü ise 2.50 reytingle 5. oldu.  AB'de ise 1.94 reytingle 9. olabilirken, tekrar bölümü ise 2.47 reytingle 4. oldu. ABC1'de ise 2.18 reytingle 6'ncı olan dizi, tekrarı ile 2.50 reyting aldı ve 4. oldu.



Rüya, kabus olur mu?



Hazal Filiz Küçükköse, Kara Sevda'daki rolününden farklı bir karakterle karşımıza çıktı. Çok fazla ara vermeden, hem de başrol olarak ekrana dönen Küçükköse, ilk bölümde diziyi sırtlayacak bir performans ortaya koyamadı. Kara Sevda'daki etkileyiciliğinden uzak olan Hazal Filiz Küçükköse, başrol olmanın ağırlığını hissetmiş gibi göründü. Son dönem dizilerin vazgeçilmez karakteri yakışıklı ve zengin rolünde Ceyhun Mengiroğlu'nun izledik. Hazal Filiz Küçükköse gibi, Mengiroğlu da ilk kez bir dizisinin reyting yükün taşımak zorunda Rüya'da. Küçükköse'ye göre daha etkileyici olduğunu söyeleyebiliriz.



Ulaş Tuna Aslantepe, ilk bölümden fark yarattı



Ulaş Tuna Aslantepe, Alaz karakteriyle ekrana geri döndü. Tiyatro kariyerini bilmeyenler, Karadayı'da Mahir'in kardeşi Orhan'la tanıdı onu. Aslantepe, Türk sinema ve dizi sektörünün halen keşfedemediği ya da değerlendiremediği bir değer olarak orada duruyor. Rüya'nın ilk bölümünü de neredeyse tek başına sürekli.



Yeni oyuncuların ardından Adı Efsane



Adı Efsane, yeni oyuncuların katılmasına rağmen, eski günlerinden çok uzak kalmaya devam ediyor. Dizi, dün yayınlanan bölümünde küçük de olsa reyting kaybı yaşadı. Dün yayınlanan yeni bölümüyle Total'de 1.77 reytingle 14, AB'de 2.13 reytingle 6 ve ABC1'de de 1.95 reytingle 7'nci oldu. Bu sonuçların ardından Adı Efsane'nin 2. devresi erken bitebilir.



Ömer ÜST

omerust@outlook.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin