Dolandırıcılıkta yeni yöntem: TV Dolandırıcılığı

Habertürk yazarı TV dolandırıcılarının yöntemlerini köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcılıkta yeni yöntem: TV Dolandırıcılığı

Emniyet Müdürlüğü'nün adı kullanılırak yapılan dolandırıcılıklar, defalarca ana haber bültenlerine konuk olmuştu. Dolandırıcılar şimdi de TV programlarını ve ekran yüzlerinin ismini kullanarak yeni bir yöntem geliştidi. Habertürk yazarı da bu konuyu köşesine taşıdı.



Mustafa DOĞAN / HABERTÜRK



TV dolandırıcılarının KURBANI OLMAYIN

Gözünü milletin alın terine diken dolandırıcıların ekmek kapılarından biri de televizyon programları.

Halihazırda ekrana gelen TV programlarının ya da yüzlerinin isimlerini kullanarak haksız kazanç elde ediyorlar.

Görsel yönetmenimiz Aslıhan Karagöz de az daha bu sahtekârların tuzağına düşecekti.

Mutfağını yeniletmek için ‘Güle Güle Oturun’ programına başvurmuş bir süre önce.

Geçen hafta cep telefonuna gelen mesajla büyük sevinç yaşadı.

Mesaj aynen şöyle: “Sn, Aslıhan Karagöz. Bölge çalışmalarında eviniz uygun görülmüş ve onaylanmıştır. Evinizi ücretsiz yenileme fırsatı kazandınız. Mimar Selim. 08503403738”



Mesajda bahsi geçen kişi, izleyicilerin ‘Evim Şahane’ ile tanıdığı, şu sıralar ‘Güle Güle Oturun’ programıyla ekranda olan Mimar Selim Yuhay’dan başkası değil. (Evim Şahane döneminde de aynı yöntemle insanlar dolandırılmış, olay haberlere konu olmuştu)



AĞIRKANLI DAVRANIP GÜVEN KAZANIYORLAR



Sonrası haber bültenlerinde izlediğimiz tipik telefon dolandırıcılığı numaraları.

Siz buna sevinip numarayı aradığınızda, “Önkayıt oluşturacağız. Üç gün içerisinde kazanıp kazanmadığınız konusunda sizi bilgilendireceğiz” diye cevap veriyorlar.

İnandırıcı olması için üçüncü günün sonunda arayıp “Başvurular arasında siz kazandınız. Size bir evrak göndereceğiz, adresinizi teyit edebilir miyiz?” diyorlar.



Siz “Ne evrakı?” diye sorduğunuzda, “Evinizin yapılması için onayınızın yer aldığı bir evrak göndereceğiz, noter aracılığıyla. Bedeli 399 TL” açıklaması yapıyorlar. Rakamı özellikle düşük tutuyorlar ki durumdan şüphelenmeyin. Sürümden kazanma stratejisi yani!

Tabii siz yine temkini elden bırakmayıp “Hangi noterden gelecek, kimlerle muhatap olacağım, kimsiniz?” diye sorular yönelttiğinizde telefon suratınıza kapatılıyor.



Konuyla ilgili kanal yönetimiyle görüştüm. İzleyici hattından benzer birçok şikâyet aldıklarını belirttiler. Başvuruların sadece internet üzerinden form doldurularak yapıldığını, hiçbir şekilde ücret talep etmediklerini anlattılar. Hatta şikâyetler üzerine formun üst kısmına “önemli not” diye bir de uyarı koymuşlar, “Güle Güle Oturun programının başvuruları yalnızca internet üzerinden gerçekleşmektedir. Başvuru adı altında sizlerden para talep eden kişi ya da kişilere lütfen itibar etmeyiniz” diye.



Mustafa Doğan'ın Habertürk'teki yazısını okumak için;

http://www.haberturk.com/yazarlar/mustafa-dogan/1410513-tv-dolandiricilarinin-kurbani-olmayin


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin