Doğuş Grubu'nun alışveriş sitesine yeni CEO

n11.com'da bayrak değişimi yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Doğuş Grubu'nun alışveriş sitesine yeni CEO

Doğuş Grubu ile Güney Koreli SK Group’un ortaklığında Haziran 2012’de Türkiye’de yapılan en büyük e-ticaret yatırımı olarak kurulan ve Nisan 2013’te tüketiciler ile buluşan n11.com’un yeni CEO’su, Won Yong Jo oldu.



Won Yong, Jo, uzun yıllardır küresel çapta e-ticaret ve bilişim sektöründe kazandığı deneyimleri n11.com’un ve sektörün gelişimine katkı sağlamak, aynı zamanda tüketicinin e-ticaret eğilimini güçlendirmek odaklı çalışmalar için kullanacak. Won Yong, Jo, n11.com’a katılmadan önce SK Planet SEA Daire Başkan ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.



Won Yong, Jo’nun ekibe katılmasından son derece memnun olduklarını ifade eden n11.com'un İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adato yeni atamaya ilişkin olarak şunları söyledi: “Kurulduğumuzdan bu yana geçen üç yıllık süreçte, son derece hızlı ve istikrarlı bir büyüme göstererek sektörün en önemli oyuncuları arasına giren n11.com, bir başarı hikayesi olarak görülüyor. Yolun ikinci kısmında bizi daha yüksek hedeflere taşıyacak ve e-ticaretin dünyadaki gelişimini Türkiye’ye yansıtacak olan Won Yong Jo’yu aramızda görmekten çok mutluyuz. Won Yong Jo bilgi ve uluslararası tecrübesiyle Türkiye’de e-ticaret kavramını daha da ileriye taşıyacaktır.”



E-ticaretin Türkiye’de gidecek uzun bir yolu olduğunu belirten Won Yong, Jo ise; “n11.com, faaliyete geçtiği günden bu yana yükselen bir ivme ile büyüyerek e-ticaret pazarını da büyüttü. 30 bin mağaza, 26 milyon kayıtlı ürün, 137 milyon ziyaretçi sayısı ile sektörün en önemli oyuncularından biri durumuna geldi. n11.com’u milyar dolara götürecek bu ikinci aşamada tecrübelerimin deneyimli ekibimize yön vererek bizi kısa zamanda hedeflerimize ulaştıracağına inanıyorum” şeklinde konuştu.



Won Yong, Jo kimdir?



Güney Kore’deki Ajou Üniversitesi İşletme yüksek lisans derecesine sahip olan Won Yong, Jo, Chonnam National Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu.



Şu anki görevinden önce, SK Planet ve Endonezya’nın en büyük telekom şirketi Telkom Endonezya arasındaki eşit ortaklık girişimi olan PT.Melon şirketinde CEO olan Won Yong Jo, 2011 yılından 2013 yılına kadar pazarda lideri olan dijital içerik sağlayıcısının yaratıcısı olarak biliniyor. Ortak girişimin kurucusu olan Won Yong, Jo, farklı kültürlerden gelen yeteneklerini, kültürlerarası liderlik yaklaşımı uygulayarak büyük bir takım ve iş kültürü inşa etti.



Won Yong, Jo, SK Planet'a katılmadan önce, SK Telekom’da kıdemli direktör pozisyonunda ülkenin büyük ve en popüler müzik servisi MelOn’u kurdu. Jo ayrıca, 2002 FIFA Dünya Kupası tanıtım kampanyasını yönetti. Won Yong Jo, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe 24 yılı aşkın tecrübeye sahip.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin