DOĞAN YAYIN HOLDİNG'TEN TEMİNAT AÇIKLAMASI

Doğan Yayın Holding, Halkalı Vergi Dairesi'nin istediği teminatla ilgili İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na yeni bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
DOĞAN YAYIN HOLDİNG'TEN TEMİNAT AÇIKLAMASI

Doğan Yayın Holding, Halkalı Vergi Dairesi’nin vergi borcu için verilen teminatı kabul etmemesinin ardından 1 milyar 120 milyon TL değerinde yeni bir teminat sunulduğunu açıkladı.Doğan Yayın Holding, Halkalı Vergi Dairesi’nin istediği teminatla ilgili İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na yeni bir açıklama yaptı.


Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Soner Gedik ve Koordinatörü Dursun Ali Yılmaz imzalı açıklamada, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün "Teminat İsteme" yazısı ile talep ettiği üzere, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun’un 10’uncu maddesinde belirtilen türde menkul ve gayrimenkul teminatını Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne gösterildiği belirtildi.


Açıklamada, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne; "Kanal D" logosu ile ulusal yayın yapan DTV Haber Görsel Yayıncılık A.Ş.’nin sermayesinin yüzde 45’ini temsil eden hisse senetlerinin; "Star TV" logosu ile Ulusal yayın yapan Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş.’nin sermayesinin yüzde 92’sini temsil eden hisse senetlerinin ve ayrıca hakim ortak Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. adına İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Ömeravni Mahallesi, İnönü Caddesi, 87 Pafta, 5 Ada, 16 Parsel’de kayıtlı, 11 adet bağımsız bölümü içeren İş Merkezinin, teminat olarak gösterildi bildirildi.


Teminat olarak gösterilen hisse senetlerinin toplam değerinin 1 milyar 74 milyon 538 bin TL, gayrimenkullerin değerinin ise 10 milyon 350 bin TL olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, böylece Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne gösterilen teminatın hesaplanan toplam değerinin 1 milyar 84 milyon 888 bin TL olduğununun kamuya açıklandığı anımsatıldı.

-HALKALI GAYRİMENKUL TEMİNATINI DEĞERLENDİRECEK-

Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’nin şirket tarafından teminat olarak gösterilen ve adı geçen hisse senetlerinin, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun’un 10’uncu maddesi çerçevesinde teminat olarak kabulünün uygun görülmediğini; gayrimenkullerin ise teminat olarak kabul edilmesinin mümkün olmakla birlikte, konuya ilişkin çalışmaların halen devam ettiğini yazılı olarak bugün bildirdiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:


"Söz konusu yazının Şirketimize ulaşmasını takiben ve derhal; her türlü yasal haklarımız saklı olmak kaydıyla, bu defa 556 sayılı Markaların Korunması Hakkındaki KHK’nin 18. maddesi gereğince teminat olarak gösterilmesi mümkün bulunan Kanal D ve Star tescilli markaları, 6183 sayılı Kanunun 10. maddesi hükmüne uygun olarak Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne teminat olarak gösterilmiştir. Söz konusu markalardan Kanal D markasının değeri 590 milyon TL ve Star markasının değeri 530 milyon TL olmak üzere toplam teminat tutarı 1 milyar 120 milyon TL’dir. Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün konuya ilişkin incelemeleri devam etmektedir." ANKA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin