Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı

Duayen gazeteci, geçtiğimiz cuma günü hayatını kaybetmişti.

Google Haberlere Abone ol
Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz cuma günü tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybeden Türk basınının duayen isimlerinden, Milliyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni ve yazarı Doğan Heper, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.



Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı



Duayen gazeteci Doğan Heper için Milliyet Gazetesi önünde tören düzenlendi. Törene katılan Heper'in ailesi, dostları ve gazete çalışanları gözyaşlarını tutamadı. Törene, Heper'in eşi İffet Heper, kızları Başak Kızıldemir ve Demet Heper, torunu Efe Kızıldemir, damadı Kanat Kızıldemir, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Milliyet Gazetesi yazarları, gazeteci-yazar Altan Öymen ve gazete çalışanları katıldı.



Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2



Ailesi gözyaşlarını tutamadı



Heper'in cenazesi cenaze namazı öncesi 53 yıl boyunca çalıştığı Milliyet Gazetesinin önüne getirildi. Burada Heper için düzenlenen törende, dualar edilerek helallik alındı. Tören esnasında Heper'in ailesi, dostları ve gazete çalışanları gözyaşlarını tutamadı. Törende bir konuşma yapan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, “Gazetecilik mesleğine sahip çıkmak, geliştirmek, onun varlığını sürdürmek birinci önceliğiydi. Bugün geride bıraktığı en iyi en büyük mirasta budur. Bu mirası siz genç arkadaşlara bırakarak onu yolcu ediyoruz. Mekanı cennet olsun, hepimizin başı sağ olsun” dedi.



Milliyet Gazetesi'nde tören düzenlendi



Tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında yaşamını yitiren usta gazeteci Heper için ilk tören Milliyet Gazetesi önünde düzenlendi.



Usta gazeteci için ilk tören, 53 yıl çalıştığı Milliyet Gazetesi’nde yapıldı. Gazetenin Şişli’deki binasında düzenlenen törene başta Heper ailesi olmak üzere, Milliyet çalışanları ve meslektaşları katıldı.   Törende Doğan Heper’in eşi İffet Heper, kızları Başak Heper Kızıldemir ile Demet Heper, damadı Kanat Kızıldemir ve torunu Efe Kızıldemir de hazır bulundu. Heper ailesi ve Milliyet çalışanları Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü.



'Bıraktığı en önemli miras budur'



Törende konuşan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Heper’in 53 yıl boyunca hayatının en önemli noktasının Milliyet olduğunu  belirterek, “Hepimizin ağabeyi, ustası olarak aramızdan ayrılıyor” diye konuştu. Belovacıklı, “Milliyet’i milliyet yapan ilkelere sahip çıkmak onu geliştirmek, varlığını sürdürmek onun için birinci öncelikti. Geride bıraktığı en önemli miras budur. Bu mirası genç arkadaşlara bırakarak onu yolcu ediyoruz. Mekanı cennet olsun hepimizin başı sağolsun” dedi.



Helallik alındı



Mete Belovacıklı’nın konuşmasının ardından Doğan Heper için helallik alındı, dua edildi. Heper’in cenazesi, karanfillerle gazeteden uğurlandı.



Zincirlikuyu'da defnedilecek



Doğan Heper, Levent’teki Afet Yolal Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.



Yalçın Bayır: Çok saygın gazetecilik yaptı



Törene katılan Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Doğan Heper’in çok saygın gazetecilik yaptığını söyledi. Bayer, “Bana göre yönetici anlamında son yılların en önemli gazetecilerinden biriydi. Milliyet’in Abdi İpekçi ekolünü bugüne kadar getiren en önemli yöneticilerinden biridir. Böyle önemli bir gazeteci, Babıali tarihine iz bırakan yaşayanlardan şu anda 10 kişiden biridir” şeklinde konuştu.



Altan Öymen: Bütün hayatını gazeteciliğe adadı



Gazeteci-yazar Altan Öymen, bütün hayatını gazeteciliğe adadığını belirttiği  Doğan Heper’in çok önemli bir gazeteci olduğunu ifade etti. Öymen, “Gazeteci gibi yaşamak, ona ait, onun özelliklerindendi. Genel yayın müdürü olduğu zaman sabahtan itibaren gazetenin başındaydı. Aktif gazetecilikten ayrılıp yazar olarak devam ettikten sonra yine aktifmiş gibi aynı şeyleri yapardı. Hayatı gazetecilikle geçti. Ailesine ve tüm Türk basınına ve Milliyet okurlarına başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.



Basın Konseyi'nde de tören düzenlendi



Milliyet gazetesinin önünde yapılan ilk törenden sonra, Heper’in naaşını taşıyan cenaze aracı, yıllarca görev aldığı Basın Konseyi’nin Osmanbey’deki merkezinin önüne getirildi. Burada Basın Konseyi çalışanları pencerelerden karanfiller atarak, Yüksek Kurul üyelerini son yolculuğuna doğru sevgi ve saygıyla uğurladılar.



Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Doğan Heper’in eşi İffet Heper ve çocukları Başak ile Demet’e sarılarak ”Uzun yıllar Basın Konseyi’nin kurucu üyesi  olarak görev yapan çok değerli Yüksek Kurul üyemizin kaybından büyük üzüntü duyduk. Onun kaybıyla, artık bir eksiğiz. O’nu çok arayacağız. Başta  çok sevdiği ailesine, Basın camiasına ve tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz.” dedi.Cenaze aracı, daha sonra alkışlar ve gözyaşları arasında Levent camiindeki tören için yola çıkarıldı.”



Cenaze törenine Arzuhan Doğan Yalçındağ da katıldı



Geçmişte Doğan Medya Grubu Yayın Konseyi üyeliği de yapan Heper'in cenazesine Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da katıldı.



Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 3



Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 4Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 5Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 6


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin