Doğan Grubu'ndan, Yeni Şafak'taki iddialara yanıt!

Doğan Grubu bazı basın organlarında yer alan iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Doğan Grubu'ndan, Yeni Şafak'taki iddialara yanıt!

Doğan Grubu Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu, bazı basın organlarında yer alan iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.



Açıklama şöyle:



“Bugünkü Yeni Şafak gazetesi ile diğer bazı mecralar ve Derin Ekonomi dergisinde çıkan haber ve senaryolar külliyen yalan ve uydurmadır.



1. Yazılarda adı geçen Jamal DANİEL adlı işadamı ile hiçbir ortaklığımız olmamıştır. Adı geçenin ismini ilk kez bu haberlerden öğrenmiş bulunmaktayız.



2. Aydın Doğan hayatında Sayın Mesud Barzani ile hiç tanışmamış ve görüşmemiştir.



3. Doğan Enerji, 2009 yılında Kuzey Irak'ta Erbil ve Khalakan olmak üzere iki ayrı bölgede ortak yatırım projelerine girmiştir. Bu iki sahadan Khalakan'da, 2009 yılında yapılan anlaşmadan yaklaşık 9 ay sonra, 26 Mart 2010'da Doğan Enerji hisselerinin tamamını New Age şirketine devrederek projeden çıkmıştır.



4. Erbil projesinde Dubai merkezli Al Zarooni şirketi ile yüzde elli-elli ortaklığımız olan Gas Plus Erbil Şirketi ile faaliyetimiz devam etmektedir. Bu şirket, Erbil sahasının yüzde 40 ortağıdır. Geri kalan yüzde 40 hisse Norveç menşeli DNO şirketine, yüzde 20 hisse ise Kürdistan Bölgesel Yönetimine aittir.



Yeni Şafak gazetesi ile diğer bazı mecralar ve Derin Ekonomi adlı derginin ürettiği bu senaryo haysiyet cellatlığıdır. Böylesine yalan ve uydurma haber ve senaryolar üreten bir medya anlayışını şiddetle kınıyoruz. Bunları yapanların insaniyet duygusundan ve inancından şüphe etmek hakkımızdır. Bu yayınlarla ilgili hukuki işlemlere başlanmaktadır.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ







 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin