Doğan Grubu'ndan KAP açıklaması geldi! Ancak satış ilan edilmedi

Demirören Medya Grubu'na satılan Doğan Medya Grubu, beklenen açıklamayı KAP'a verdi. Ancak açıklamada satış ilanı yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol
Doğan Grubu'ndan KAP açıklaması geldi! Ancak satış ilan edilmedi

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Medya Grubu'nun, Demirören Medya Grubu tarafından satın alındığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Bu gelişmeyle birlikte, Doğan Medya bünyesinde bulunan Kanal D, CNN Türk, Tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Dergi Pazarlama ve Planlama (DPP), Demirören Medya Grubu'nun sahipliğine geçti.



Bu önemli medya olayının ardından gözler Doğan Grubu ve Demirören Grubu'ndan yapılacak resmi açıklamaya çevrildi. Doğan Grubu'nun bu akşam saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yapacağı da gelen bilgiler arasındaydı...



Dijital platformlarda faaliyet durdurulması açıklaması akşam saatlerinde Hürriyet tarafından KAP'a bildirildi. Ancak KAP açıklamasında satış ilan edilmedi. Açıklamanın en dikkat çekici noktalarından biri ise; “Bugün itibariyle söz konusu süreçte kamuya açıklama yapılmasını gerektiren herhangi bir yeni gelişme bulunmamaktadır” ifadeleri oldu.



İşte, o açıklama:



"Daha önce Kamuyu Aydınlatma Platformu ("KAP")'nda yer alan Özel Durum Açıklamalarımız vasıtasıyla; sermayesinde 0 oranında pay sahibi olduğumuz doğrudan bağlı ortaklığımız Hollanda'da mukim Hurriyet Invest B.V.'nin, sermayesinde %97,29 oranında pay sahibi olduğu Jersey'de mukim Trader Media East Ltd. ("TME")'nin dolaylı bağlı ortaklığı Rusya'da mukim Pronto Media Holding Yönetim Kurulu'nun 22.11.2017 tarihli Kararı ile; faaliyet gösterilen pazarlardaki rekabetin yoğunluğu ve operasyonel performansın istenen seviyede olmaması nedenleriyle bünyesinde faaliyet gösteren dijital platformların faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildiğini kamuya duyurulmuştu.



Söz konusu faaliyetlerin durdurulmasının, finansal tablolarımız üzerindeki kesin etkileri hakkında bilgiler, en son kamuya açıklanan 01.01.2017-31.12.2017 hesap dönemine ait yıllık finansal  raporumuz ve ilgili dipnotlarında detaylı olarak açıklanmıştır. Bugün itibariyle söz konusu süreçte kamuya açıklama yapılmasını gerektiren herhangi bir yeni gelişme bulunmamaktadır. Süreçle ilgili ayrıca özel durum açıklaması yapılmasını gerektirecek bir gelişme olması halinde ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak kamuoyu bilgilendirilecektir.



İşbu açıklama, bu konu ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'nun Özel Durumlar Tebliği'nin (II-15.1) 23. maddesinin 7. fıkrası gereğince bilgilendirme amacıyla yapılan son ve nihai açıklamadır. Yukarıda bahsedildiği üzere gerekli bilgiler finansal raporumuzda ve ilgili dipnotlarında yer aldığından, bu kapsamda başkaca güncelleme açıklaması yapılmayacaktır."



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin