DOĞAN AKIN'DAN FATİH AKSOY'A: FERMUARINI İNDİRMİŞ 'BAŞARMA'YA KOŞUYOR

Doğan Akın, T24'teki köşesini bugün Fatih Aksoy'a ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
DOĞAN AKIN'DAN FATİH AKSOY'A: FERMUARINI İNDİRMİŞ 'BAŞARMA'YA KOŞUYOR

Fermuarını indirmiş 'başarma'ya koşuyor!


Fatih Aksoy bir yapımcı. Televizyonlara programlar yapıyor, filmler çekiyor. Dekorasyon dergilerine açtığı evine, bahçesine, yaptığı işlere, egosundan saçılanlara bakılırsa paranın kokusunu iyi alıyor, iyi kazanıyor. Sıkı bir vergi mükellefi olmalı. Zira, Mehmet Ali Ağca hakkındaki fikirleri, yasalara uygun davranmayı önemsediği izlenimini veriyor.
 
Mehmet Ali Ağca bir tetikçi. Türk basın tarihine geçmiş bir gazeteciye, Abdi İpekçi'ye, otomobiliyle evine giderken saldırdı. Kızı Nükhet ile eşi Sibel'in kendisini beklediği Nişantaşı'ndaki evine 300 metre kala koşarak geldi, otomobilinin camını kırdı ve Abdi İpekçi'ye kurşun yağdırdı. Tarih 1 Şubat 1979'du, Abdi İpekçi bugün Fatih Aksoy'un çağındaydı, 50 yaşındaydı.
 
Tetikçi 25 Haziran 1979'da yakalandı. Dönemin Sıkıyönetim Askeri Savcısı Ahmet Koç'un açıklamalarına göre, polis yakalandıktan sonra evini aramak için iki hafta bekledi, üzerinden çıkan adres ve telefonları tam 1,5 ay boyunca araştırmadı. 

 
Yaralamaya 19, öldürmeye 10 yıl!

 
Dönemin İstanbul Sıkıyönetim Komutanı Necdet Üruğ ise, “polisteki ideolojik kamplaşma tetikçinin kaçırılmasına neden olabilir” gerekçesiyle emniyetin sorgu için talep ettiği ek süreyi vermedi.
 
Peki ne oldu?


Yazının devamı için: http://www.t24.com.tr/content/authors.aspx?article=1565&author=24

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin