Dizisi İran'ı karıştıran Beren Saat'ten tepki: Kadından bu denli kork!

Ünlü oyuncu Beren Saat, rol aldığı 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' isimli dizinin İran'da tartışma yaratmasının ardından bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Dizisi İran'ı karıştıran Beren Saat'ten tepki: Kadından bu denli kork!

İran bugünlerde başrolünde Beren Saat'in yer aldığı 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' adlı diziyi tartışıyor. Vedat Türkali'nin yazdığı 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' sinema filminden uyarlanan aynı adlı dizi, dört erkeğin toplu tecavüzüne uğrayan ve aralarından biriyle evlenmek zorunda bırakılan Fatmagül'ün hikâyesini anlatıyor. Fatmagül karakterini Beren Saat'in canlandırdığı dizi ekranlara geldiği 2010 yılında Türkiye 'de de çok tartışılmıştı.



'ZEYNEP'İN SUÇU NE?'



Cumhuriyet'te yer alan habere göre, yönetmen Ziyaettin Dorri, Türk yapımı 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisinden esinlenerek devlet televizyonu için bir dizi yapmayı planladığını açıkladı. Televizyondan bütçe isteyen ve onay bekleyen İranlı yönetmen, 'Zeynep' adıyla çekeceği dizinin İran versiyonunda 'İslami özelliklerin' ön planda tutulacağını ve 'ahlaki değerlere' önem verileceğini söyledi. Dorri, 'Zeynep'in Suçu Ne?' adlı diziyi İran kültürüne uygun bir şekilde yapacağını ifade etti.



Ancak İranlı yönetmenin teşebbüsü başta muhafazakar kesim olmak üzere ülkede tepkiyle karşılandı. Cevan gazetesi, Türkiye dizilerin yüzeysel olduğunu ve aile yapısına zarar verdiğini öne sürerek Türk dizisinden esinlenerek İran versiyonunu yapmanın hata olduğunu savundu.



İran'daki tepkilerin ardından Beren Saat Cumhuriyet gazetesine, 'Ne Kadar Tanıdık' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Saat'in yazısı şöyle:



Ne kadar tanıdık...



"Ahmedinejad'ın 'İran'da gay yoktur' açıklamasının üzerinden fazla bir zaman geçmemişken 'Fatmagül'ün Suçu Ne' dizisinin İran'da uyarlanması fikrine karşı çıkılmış çünkü devlet görüşüne göre İran'da tecavüz de yok!



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin