Diziler bu bölgeyi güldürdü!

Karadeniz Bölgesi'nde turizmin son yıllarda hızla geliştiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Diziler bu bölgeyi güldürdü!

Karadeniz Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Karadeniz Bölgesi'nde turizmin son yıllarda hızla geliştiğini; bu duruma yeni ilan edilen turizm alanları, yeni yapılan 5 yıldızlı otellerin yanı sıra bölgede çekilen televizyon dizilerinin de etki ettiğini söyledi.



Yavuz, Karadeniz Bölgesi'nde yayla turizminin yanı sıra kültürel turizm alanlarının da turistlerin ilgisini daha çok çekmeye başladığını belirtti. Yavuz, hem Samsun'a, hem de bölgeye yapılan tur sayısı ve gelen turist sayısında artış olduğunu söyleyerek, "Tabii ki bu artışta yeni açılan oteller, işletmeler, AVM’ler, kültürel ve turistik tesisler, televizyonlarda yayınlanan ve Karadeniz’de çekilen dizilerin de olumlu katkısı var. Bölgede çekilen televizyon dizileri de meraklı turistleri Karadeniz’e çekmeye başladı. Karadeniz doğasının görüntülendiği, yöresel kıyafetlerinin, şivesinin yer aldığı, Karadeniz insanının özelliklerinin yer verildiği televizyon dizileri bölgemizde turizme olumlu katkıda bulunuyor" dedi.



Yavuz, Karadeniz Bölgesi’nde turizmde yaşanan gelişmeden Samsun, Amasya, Tokat, Sinop, Ordu, Giresun'un daha fazla pay alması için yeni çalışmalar yaptıklarını da dile getirdi. Yavuz, "Bu bölge aslında Karadeniz’in tümünü değerlendirdiğimizde tarihi ve kültürel eser bakımından daha zengin. Bizim hedefimiz yeni ve doğru tanıtım çalışmaları ile bu bölgenin hak ettiği payı almasını sağlamak" diye konuştu.



KÜRESEL ISINMA AVANTAJ GETİREBİLİR



Yavuz, küresel ısınma nedeniyle gelecek yıllarda Karadeniz Bölgesi'ndeki iklimin değişeceği ve turizm açısından daha avantajlı hale geleceğinin de belirtildiğini söyledi. Yavuz, "Bölgedeki turizm gelişmesinden Samsun'un pay alması için Samsun'un süreci yönetir pozisyona gelmesi gerekiyor. Bizim şu an yaptığımız işleyen sürecin içinde kalmak. Ama süreci yönettiğimizde hem daha sağlıklı hem de daha hızlı bir ilerleme olacaktır. Karadeniz Bölgesi ve Samsun için gelecekte turizm sektörü çok daha fazla, güzel bir gelişim vaat ediyor" dedi.



TURİST SAYISI ARTIYOR



Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2012’de kente 309 bin 37 yerli, 24 bin 995 yabancı turist geldi. 2013'ün ilk altı ayında şehri 227 bin 160 yerli, 15 bin 517 bin yabancı turist ziyaret etti. Samsun'da otellerin toplam bin 960 yatak kapasitesi bulunuyor. Ayrıca kentte 41 de seyahat acentesi hizmet veriyor. DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin