'Dizi tatiline bir ay yetmez'

Ocak ayında TRT1 dışında diğer kanallar dizi yayınlamayacak.

Google Haberlere Abone ol
'Dizi tatiline bir ay yetmez'

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, ocak ayında TRT1 dışındaki diğer kanalların dizi yayınlamacak olmasıyla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Dizi tatiline bir ay yetmez



Ocak ayının ilk üç haftası özel televizyonlarda dizilerin yeni bölümleri yayınlanmayacak. Sebep, reklam gelirinin olmaması. Yerli dizi pazarını satış ayağında önemli bir şirketin yetkilisi, “Ocak ayında üç hafta yayınlanmayacak. Eskiden bir haftaydı, geçtiğimiz sene iki hafta oldu. Bu yıl, üç haftaya çıktı” dedi. Önemli bir kanalın tepedeki ismine sordum, şu yanıtı aldım. “Doğrudur, reklam olmuyor bu dönemde. Ama hiç bu kadar uzun olmamıştı.” Bir önemli yapımcıyla da konuştum. “Ocak yetmez, şubat ayı da reklamsız geçiyor. Bu iki ay olabilir. Çünkü biz bu iki ay. boşuna yeni bölüm çekiyoruz” dedi. Kimi, “Böyle olmamıştı sektör zor durumda” sinyalini verdi kimi de “Bu dönem hep böyle geçerdi, hatta daha da uzun olmalı” dedi. Ev ahalisi, “Güzel film yayınlasınlar fırsattan istifade” şeklinde konuştu. Ya aksiyon ya yerli komedi, Türk filmi ağırlıklı gidiyor. Bir de yavaş yavaş daha fazla yarışmaya alıştırın kendinizi. Eskiden ‘SiyasetMeydanı’ olurdu, hayli ‘Renkli tartışmalar’ gerçekleşirdi geniş yelpazede... Hatta, ‘iyi filmler’ gösterilirdi.



Mesela gece şov programları vardı. Eleştirdiğimiz o yılları, arar hale geldik. 

Ekrana yansıyanlardan sıkılanlar, zaten internete doğru kaydı, odalarına çoktan geçtiler. Belki de tüm bunlar, yeni bir düzene doğru gidişin de işareti...



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN



'Ocak ayında TRT1 dışında hiçbir kanal dizi yayınlamayacak!'


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin