'Dizi starlarından yüzde 30 indirim'

Milliyet yazarı, dizi oyuncularının ücretlerinde indirime gidileceğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
'Dizi starlarından yüzde 30 indirim'

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, Star'ın yeni dizisi Erkenci Kuş'un tanıtım yemeğinde kanal yöneticileri ve yapımcılarla yaptığı konuşmaları köşesine taşıdı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



Dizi starlarından yüzde 30 indirim



'Erkenci Kuş' dizisinin Etiler Develi’deki yemeğindeyiz. Masada Star TV yöneticileri; Çağatay Önal, Ayşe Durmaz, Arzu Haksun Güvenilir, yapımcı Faruk Turgut ve birçok ünlü oyuncunun menajeri var. Sohbette konu, dizi maliyetlerine geldi. Daha önce defalarca yazdığım gibi, Türkiye’de milyonluk diziler dönemi bitti. Kanalların çoğu, dizi kaşelerini 1 milyonun altına indirdi. Toplam maliyeti 800-900 milyon TL olan bir eserden, tüm oyuncu kadrosuna ödenmesi gereken para 250-300 milyon TL’ye kadar geriledi. Aklın yolu bir çünkü...



Yapımcılığın kitabını yazan  Hollywood’da bu konudaki altın kural belli: ‘Hiçbir işin cast maliyeti, toplam bütçenin yüzde 30’unu geçmemeli.’



Oysa, son yıllarda bizde dizi bütçelerinin yüzde 25-30’u sadece başrol oyuncusuna

ödeniyordu. Milyonluk dizilerden tek kazançlı çıkan oyunculardı. Kanallar ve yapımcılar, dizilerini yurt dışına satamadığında zarar eder hale gelmişti. Kanal D ve Star TV, bu gidişe ‘Dur’ deyince, sektörde de işler değişti.



Birçok dizi starının menajeri, son noktayı özetledi:



“Aynı geminin içindeyiz. O yüzden geldiğimiz noktada yapımcılarla gerçekleştirdiğimiz toplantılarda, ‘Oyuncu fiyatlarında yüzde 25-30 indirime hazırız’ dedik. Her şey gibi, yüksek kaşeli dönem bitti.”



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin