Diyarbakır'da gazetecilerin zor anları!

Polisin etrafa rastgele ateş açarak basını hedef aldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da gazetecilerin zor anları!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle başlayan protestolar nedeniyle, Ofis bölgesinde görev yapmaya çalışan gazetecilere polisin saldırdığı iddia edildi.



İMC TV muhabiri Kadriye Devir, Twitter'dan yaptığı açıklamada; "Diyarbakır Ofis'te polisler elimizde kameraları görmesine ve gazeteci olduğumuzu söylememize rağmen bize gerçek mermilerle ateş etti" ifadelerini kullandı.



Olayla ilgili Medyatava'ya açıklamalarda bulunan Devir; "Ofiste'ki protestoları görüntülemek için bir grup gazeteci arkadaşımla dışarıya çıkmıştık. Fakat elimizde kameraların olmasına rağmen ve basın mensubu olduğumuzu haykırmamıza rağmen, bilerek ve görerek üzerimize ateş açıldı. Son anda kurtulduk. Şu an yaralanan veya gözaltına alınan gazeteci bir arkadaşımız yok. Olay yerinde benim haricimde, Var TV'den 1 kameraman ve İMC TV'den 1 gazeteci arkadaşım daha vardı" dedi.



Ayrıca dışarıya çıkmakta endişeli olduklarını belirten Devir, polislerin kendilerini gördükleri anda ateş açtığını, saldırı anında kameraların kayıtta olduğunu ve bu görüntüleri yayına hazırladıklarını belirtti.



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin