Diyanet'ten 'fıtrat' haberlerine açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, basında yer alan iddialarla ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet'ten 'fıtrat' haberlerine açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, basında yer alan 'Fıtrat sürgünü' başlıklı haberi yalandı.



Millet gazetesi imzalı haberde Soma'da geçen yıl yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ölümünün 'fıtrat' olduğu yönünde cami cemaatine telkinde bulunmayan Türk Diyanet Vakıf Sen üyesi imamların sürgün edildiği iddia ediliyordu.



Diyanet, iddiaları şu açıklamayla yalanladı:



"Bugün, bazı gazetelerde ve internet sitelerinde yer alan “Fıtrat Sürgünü” başlıklı haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.



Her şeyden önce millet olarak Soma’da yaşadığımız acı hadiseyi istismar ederek yalan haber yapmak, bu elim hadise üzerinden kamuoyunu yanıltmaya çalışmak insaf, izan ve vicdandan uzaklaşmanın tezahürüdür.



Söz konusu haberde yer alan, Soma’da yaşadığımız acı hadiseden sonra, “Diyanet İşleri Başkanlığının hükümete yönelik tepkiyi azaltmak için imamlara telkinde bulunduğu” şeklindeki iddia tamamen hayal ürünü olup açık bir iftira ve karalama kampanyasından ibarettir.



Habere konu olan görevlilerin durumu ile ilgili iddialar ise Teftiş raporu neticesinde 633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 25. Maddesi çerçevesinde yapılan gerekli yasal ve hukuki işlemlerdir.



Söz konusu gazete ve internet siteleri hakkında gerekli yasal ve hukuki süreç başlatılacaktır."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin