'Dışarıdan müdahale bir yere kadar, Ahmet Hoca'yla yapamadık'

Abdulkadir Selvi, 2. Erdoğan dönemi beklentilerini kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
'Dışarıdan müdahale bir yere kadar, Ahmet Hoca'yla yapamadık'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı bir misafirine "Dışarıdan müdahale ile bir yere kadar oluyor. Ahmet Hoca'yla (Eski Başbakan Davutoğlu) yapamadık işte. Binali Bey'le Başbakan Yıldırım) sorun yaşanmıyorsa, belediyeden bu yana benim yanımda olduğu için" dediğini aktardı.



Selvi'nin 'AK Parti'de önemli gelişmeler yaşanacak' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:



"Anayasa referandumu sürecinde yabancı bir misafiri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'Şu anda ne yaptıramıyorsun ki, AK Parti'ye genel başkan olmak istiyorsun?' diye soruyor. Erdoğan, 'Dışarıdan müdahale ile bir yere kadar oluyor. Ahmet Hoca'yla (Eski Başbakan Davutoğlu) yapamadık işte. Binali Bey'le Başbakan Yıldırım) sorun yaşanmıyorsa, belediyeden bu yana benim yanımda olduğu için' karşılığını veriyor. Erdoğan'ın AK Parti'nin başına geçmesiyle birlikte 27 Ağustos 2014 tarihinde açılan parantez kapanacak.



Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın partiye üyeliği nedeniyle düzenlenecek olan törende AK Parti Genel Merkezi'nde ilk grup konuşmasını yapacak. Erdoğan yarınki konuşmasında, 2019 seçimlerinin startını verecek.



'2. ERDOĞAN DÖNEMİ'



"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı seçileceği 21 Mayıs'tan itibaren ise AK Parti ve hükümet açısından yeni bir dönem başlayacak.



1- AK Parti vitrini yenilenecek. AK Parti yönetiminden bazı isimler kabineye kaydırılacak, kabineden bazı isimler parti yönetimine getirilecek.



2- Kabine değişecek. 6-7 bakanı kapsayan bir değişikliğin olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan gezisine çıkarken, 'Kabine değişikliği teklifi hükümetindir. Dolayısıyla hükümetin tasarruf alanına ben tabii ki cumhurbaşkanı olarak giremem. Şu anda gündemde böyle bir şey söz konusu değil. Ama ileride ne olur ne biter, onu da şu anda söylemek yanlış olur' dedi.



Belli ki kongreden önce değişiklik olmayacak. Zaten AK Parti kulislerinde de MKYK değişikliği ile kabine revizyonunun birbirine yakın zamanlarda gerçekleşeceği konuşuluyor."



Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin