Diriliş Ertuğrul'dan borsa sürprizi

Borsada popüler diziler ve otomotiv dönemi başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Diriliş Ertuğrul'dan borsa sürprizi

Borsa İstanbul Yönetim Başkanı Himmet Karadağ, Türkiye'nin son dönem yaptığı prestij projelerin yanı sıra, bazı popüler diziler ve otomotiv üretiminin menkul kıymetleştirilmesi gibi planlarının olduğunu, bu şekildeki yeni enstrümanlarla sermaye piyasalarını büyüteceklerini söyledi. Karadağ, bu kapsamda Diriliş Ertuğrul dahil birkaç dizi için görüşmeler yaptıklarını söyledi.



Basın mensupları ile bir araya gelen Borsa İstanbul Yönetim Başkanı Himmet Karadağ, gayrimenkul sertifikaları, Borsa İstanbul'un hedefleri ve önümüzdeki dönemki projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Karadağ'ın otomobil ve dizilerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgil şunları söyledi:



"Öncelikle üçüncü havalimanı ve köprüler gibi Türkiye'nin prestij projelerini menkul kıymetleştirmek istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Örneğin 3'üncü havalimanı çok kârlı ve bunu finansal bir ürün olarak modelleyeceğiz.



Ayrıca borsada araba modeli satacağız. Aslında bono satacağız ama bono o ürüne dönüşebilir olacak. Örneğin bir yatırımcı Fiat Egea'nın üretim projesine ortak olabilecek. Bu tip projeye duyarlı bonolarda sabit bir getiri olabilir. Ya da bono vade sonunda aracı satın almak isteyenler için iskontolu hale dönüşecek.



İsterseniz bononun zaman içerisindeki değer artışından da yararlanabileceksiniz. Bu konuda otomotiv sektörü ile bazı görüşmelerimiz var. Başka sektörlerle de görüşüyoruz ama derinlik çok önemli. Projenin en azından 100 milyon liralık bir proje olması gerekiyor.



Diğer taraftan televizyondaki popüler dizilerin getirisinin paylaşılabileceği bir model üzerinde de çalışıyoruz. Şu anda TRT'de yayınlanan TV dizilerinin halka arzı için görüştüğümüz şirketler var. Örneğin Dirişil Ertuğrul ile görüştük. Ancak burada şöyle bir sorun var; diziler genelde kanallarla kısa süreli anlaşmalar yapıyor. Bizim bu işi modelleyebilmemiz için örneğin 80 bölüm yayınlanabilmesi lazım. İşte o zaman iki yıllık bir bono gibi olacak. Bonoyu alan yatırımcı dönem sonunda belirli bir getiri elde edebilir veya model belirli bir getirinin üzerine ratingler ve yurtdışına satış üzerine de kurulabilir."



Diriliş Ertuğrul'dan borsa sürprizi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin