Dink soruşturmasında önemli gelişme!

Hrant Dink soruşturmasında, jandarma istihbaratta görevli astsubay Hüseyin Yılmaz’ın ifadesinde çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Dink soruşturmasında önemli gelişme!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında önceki gün tutuklanan dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat biriminde görevli astsubay Hüseyin Yılmaz’ın ifadesi önemli bir bilgiyi ortaya çıkardı. Sorgu sırasında Yılmaz’a cinayette kullanılmış olan silahın markası ve cinayetten sonra jandarma tarafından düzenlenen Haber Kayıt Bildirim Formu soruldu. Cinayetten bir gün sonra 20 Ocak 2007’de saat 22.00’da bilgi formunda “İstanbul iline giden 4 kişi tarafından Dink’in evi ve Agos Gazetesi arasındaki güzergâhın keşfinin yapılarak krokilerin hazırlandığı, olayda kullanılan silahın temin edilebilmesi için Yasin Hayal’e 500 TL para gönderildiği ve ‘Ardeşen el yapımı’ silahın temin edildiği” belirtilmişti. 21.50’de hazırlandığı ortaya çıkan formun henüz Ogün Samast Samsun otogarında yakalanmadan hazırlandığı tespit edildi. ‘Ogün Samast, daha yakalanmadan suikastı gerçekleştirdiği silahın bilgisini jandarmanın nereden bildiği’ sorulan Yılmaz, “Bilgileri Okan Şimşek ve Veysel Şahin’in yazdığını biliyorum. Bilgileri nasıl temin ettiler onu bilmiyorum. Belki Coşkun İğci’den temin etmişlerdir” diye cevap verdi.



İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada tutuklu sanıklar eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet amiri Ali Fuat Yılmazer hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışanları Özkan Mumcu, Ercan Demir, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Erhan Tuncel ile polis memurları Onur Karakaya ve Mehmet Ayhan katıldı. Yasin Hayal, Ogün Samast ve Muhittin Zenit ise duruşmaya SEBBİS aracılığı ile katıldı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler hrant dink ifade
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin