DİNK DAVASI HAKİMİNDEN ARINÇ'A YANIT

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Dink davası hakimi Rüstem Eryılmaz hakkındaki "Vicdanen ben de tatmin olmadım sözü bir hakime yakışmaz" sözlerine o hakimden karşılık geldi...

Google Haberlere Abone ol
DİNK DAVASI HAKİMİNDEN ARINÇ'A YANIT

Hrant Dink Davasına bakan 14. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Rüstem Eryılmaz, bugün basın yayın organlarına yansıyan açıklamalarıyla yeni bir tartışma başlatmıştı.


Davanın sonucunun kendisini de vicdanen tatmin etmediğini söyleyen ve sanıkların örgüt suçlamasından ceza almamasının örgüt olmadığı anlamına gelmeyeceğini belirten Eryılmaz'a en sert tepki ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, hakim Eryılmaz'a açıklamalarından dolayı tepki göstererek "Bir hakime yakışmadı" demişti.


Habertürk'ten Yasemin Güneri'ye açıklamalarda bulunan hakim Eryılmaz, hem kendi açıklamalarına açıklık getirirken hem de Bülent Arınç'ın açıklamalarına yanıt verdi. Eryılmaz, Dink cinayetinin arkasının yeterince aydınlatılamadığını da söyledi.


"Vicdanen tatmin olmadım" açıklamasını gazetecinin sorusu üzerine verilmiş bir cevap olarak nitelendiren Eryılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabii bu biraz da gazetecinin sorusu üzerine verilmiş bir cevap. Yeterli delil bulunamaması sebebiyle bu tip bir cevapta bulundum. Tatmin etmedi derken, arkası yeterince aydınlatılamadı demek istedim."


Dink cinayetinin, kamuoyunda da dile getirildiği gibi birkça gencin işleyebilceği bir cinayet olmadığını söyleyen Rüstem Eryılmaz, "Kamuoyununda da dendiği gibi birkaç gencin işleyebileceği cinayet değil. Örgütün varlığına dair de delil yok" dedi.


Bülent Arınç'ın kendisini hedef alan sert açıklamaları içinse Eryılmaz, "Yargılama süreci henüz bitmedi, Sayın Arınç'ın kendi görüşleri o. Biz dosyadaki delil durumuna göre kararımızı verdik. Bizim verdiğimiz karar delil durumuna göre" dedi.


Hakim Eryılmaz, Dink ailesiyle ilgili olarak da "Aile tabii üzüntülü, en önemli yakınları cinayete kurban gitti. Onların üzüntülerini paylaşmaktan başka yapabileceğimiz yok" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin