'Dijital platform nefes alma sahası'

Yakında BluTV’de başlayacak "7Yüz" dizisinin oyuncularından Damla Sönmez, projeyle ilgili tüyolar verdi.

Google Haberlere Abone ol
'Dijital platform nefes alma sahası'

İşte, Hürriyet'e konuşan Sönmez'in açıklamaları:



"Öncelikle yeni projeniz “7Yüz” hayırlı uğurlu olsun, neler söylemek istersiniz?



- Çok teşekkürler. Çok heyecanlıyım. Proje kurulumundan sete kadar çok keyifli bir şekilde çalıştık. Hem içinde bulunduğum bölümü, hem diğer bölümleri merakla bekliyorum.



“7Yüz” bugüne kadar yer almış olduğunuz projelerden çok farklı bir proje...



- Evet, “7Yüz” birbirinden farklı 7 hayat hikayesini içeriyor. Hikayelerin içinde komedi ağırlıklı olanlar da var, gerçekten sert hikayeler de. Hayatla çok başka açılardan yüzleşmemize sebep olacaklar.



İzleyicinin dijital platformlara ilgisinin arttığını göz önünde bulundurursak, bu projede yer almak sizin özellikle tercih ettiğiniz bir durum muydu?



- Kesinlikle... Türkiye’de televizyondaki hikayeler belli kalıplar içinde yazılıyor. Bu ülkenin içinde bulunduğu genel kültür durumuyla da çok ilgili. Televizyonda hikayelerin aktarılma biçimleri, harekete geçilmesi gereken yerde gözyaşlarına boğup, hareketsiz hale getiriyor insanları. Empati kurulacak, utanılacak durumlara kahkahalarla gülünüyor. Dijital platformlarda daha özgürsünüz. Karakterler gerçek, gerçek dertleri var. Hikayelerin izleyenlere dokunma cesareti var. Bir oyuncu olarak bir gerçekliğin içinde gerçek karakterlerin, anlayabildiğiniz, gerçek dertlerini anlatmaya çalışmak esas durum. 



DİJİTAL PLATFORM NEFES ALMA SAHASI



Siz dijital platformlar hakkında ne düşünüyorsunuz?



- Dijital platform sektör için yeni bir nefes alma sahası. Televizyonun reklam kuşaklarının gerektirdiği uzun yayın sürelerinden uzak, ezbere bildiğimiz konuların dışında gerçekten söyleyecek yeni bir cümlesi olan, bizi şaşırtan senaryolar yazılmasını, projelendirerek çekilmesini sağlıyor. Dijital platformların uzun çalışma saatlerini kısaltabilecek, seyirci için seyretmesi çok daha keyifli, teknik olarak kalitesi yüksek işler çekilmesini, bu alanda gelişmemizi sağlayacak bir avantaj olmasını diliyorum."



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin