Digiturk'ün tepki çeken talebi Meclis'e taşındı

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Digiturk'ün, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı olan Feyenoord-Beşiktaş karşılaşması öncesinde abonelerinden ekstra para istemesini Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Digiturk'ün tepki çeken talebi Meclis'e taşındı

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Digiturk'ün, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı olan Feyenoord-Beşiktaş karşılaşması öncesinde abonelerinden ekstra para istemesini Meclis gündemine taşıdı.



Kendisi de uzun yıllar futbol oynayan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Çukurova Grubu'nun 455 milyon dolarlık borcuna karşılık Temmuz 2013'te el koyduğu şirketler arasında Digiturk platformunun da bulunduğunu anımsatan Oran, ancak ekstra parayı yatıranların Feyenoord-Beşiktaş maçını izleyebildiğini anımsattı.



"BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NÜN VE TARAFTARININ CEZALANDIRILMASI AMACIYLA ÖZEL OLARAK MI GETİRİLDİ?"



Oran, soru önergesinde şu soruları yöneltti:



"Ekstra para talebi Digiturk'ün ilk uygulaması mıdır, bu talimatı kim, hangi gerekçeyle verdi?

 

Digiturk'un ekstra para talebi Beşiktaş Kulübü'nün ve taraftarının cezalandırılması amacıyla özel olarak mı getirildi, milli maç niteliğindeki bir karşılaşmanın izlenmesinin güçleştirilmesinin amacı nedir?



Digiturk Lig TV abonesi olup da bu maç nedeniyle 20 TL yatırmak zorunda kalan vatandaşlara paralarının iade edilmesi talimatı verecek misiniz?



Söz konusu maç için kaç kişi ekstra para ödedi, bunlardan kaçı abone idi ve bu maç sayesinde Digiturk'e yatırılan ekstra paranın toplam miktarı kaç TL'dir?



Bu uygulama Digiturk'ün sektördeki hakim durumunu kötüye kullanması değil midir? Bu uygulama ile Digiturk lehine sektörde haksız rekabet yaratılmış olmuyor mu? Ekstra para talebi tüketici haklarının çiğnenmesi sonucunu doğurmuyor mu?



TMSF'ye geçmesinin ardından Digiturk'un yönetim yapısında hangi değişiklikler yapıldı, yönetim kurulu kimlerden oluşmaktadır ve her bir yönetim kurulu üyesi ile başkanına maaş, prim, huzur hakkı gibi her ne ad altında olursa olsun bir ay içerisinde yapılan her türlü ödemenin miktarı ayrı ayrı kaçar TL'dir?



Çukurova Grubu'nun ödemesi gereken borç miktarı ile bugüne kadar borcuna mahsup edilen toplam miktarlar kaç TL'dir?



TMSF yönetiminde iken Çukurova medya grubu çalışanlarının hak ve alacaklarının tamamı ödendi mi?" (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin