Devlet Tiyatroları'ndan 'Levent Üzümcü' açıklaması!

Oyununa salon verilmediği iddia edilen Üzümcü'yle ilgili Ankara Devlet Tiyatrosu yazılı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Tiyatroları'ndan 'Levent Üzümcü' açıklaması!

Ankara Devlet Tiyatrosu, 01 - 06 Mart tarihleri arasında ‘Ankara Tiyatro Günleri' için tahsis ettiği Şinasi Sahnesi'nin tahsisini, ünlü oyuncu Levent Üzümcü'nün ‘Anlatılan Senin Hikayendir' adlı oyunda sahne alacak olması nedeniyle iptal ettiği iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.



Üzümcü, dün konuyla ilgili Medyatava'ya açıklamalarda bulunurken, Devlet Tiyatrosu'ndan yapılan yazılı açıklamada ise İstanbul Jest Tiyatrosu'nun sözleşme hükümlerine aykırı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle, etkinlik izinlerinin Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından iptal edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Üzümcü'yle ilgili iddiaları haberleştiren medya organları suçlandı.



İşte, DT'nin o açıklaması:



Levent Üzümcü katılacak diye Ankara Tiyatro Günlerine salon verilmedi” yönünde yazılı ve görsel medyada bazı haberler yer almaktadır. Süreç hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek için Devlet Tiyatroları olarak bir açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.



22-28 Şubat tarihleri arasında Sadri Alışık Tiyatrosu’na Şinasi Sahnesi tahsis edilmiştir. Tiyatro İstanbul’un bu tarihlerde herhangi bir başvurusu olmamıştır.



İstanbul Jest Tiyatrosu ise 1-6 Mart tarihlerinde Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğüne bağlı olan Şinasi Sahnesi’ni talep etmiş olup Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından tahsisi uygun bulunmuştur.



Fakat İstanbul Jest Tiyatrosu sözleşme hükümlerine aykırı davranışlarda bulunduğu için etkinlik izinleri Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından iptal edilmiştir.



Tiyatro İstanbul’un yine bu tarihler arasında kurumumuza sahne kiralanması konusunda herhangi bir başvurusu olmamıştır.



İptallerin sebebinin programa katılacak sanatçılarla ilgili gibi gösterilerek haberleştirilmesi ve kamuoyunda sanatçılara ‘sansür’ yapılıyor algısı oluşturmak tamamen art niyetli bir zihniyetin ürünüdür.



Devlet Tiyatroları üzerinde sistematik bir şekilde yanlış algı oluşturmaya çalışan bu tarz haberleri ve yapılan açıklamaları şiddetle kınıyoruz ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz."



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin