Dev Hıdırellez şenliği başladı

İstanbul, Kral grubu medya sponsorluğunda, Hıdırellez'i kutluyor.

Google Haberlere Abone ol
Dev Hıdırellez şenliği başladı

İstanbul, 3 Mayıs’ta Kral Grubu medya sponsorluğunda Maçka Küçük Çiftlik Park’ta Hıdırellez’i kutluyor.



Festival, Hıdırellez’in tanıtımına yaptığı katkılarla tanınan sanatçı Suzan Kardeş’in müzik ve sanat danışmanlığında pek çok sanatçının katılımı ile gerçekleşecek. Şevval Sam, Burhan Öcal ve Trakya All Stras, Suzan Kardeş, Luxus, İstanbul Arabesque Project, Kaknüs Ensemble ve pek çok isim sahne alacak.



Canlı performanslar ve festival alanındaki çalgı-çengi grupları, roman çadırları, geleneksel tatlar, yüzlerce çaputla süslenmiş dilek ağaçları, geleneği tanıtan bir çok dekoratif öğe, hatıra köşeleri, piknik alanları, alışveriş alanları, falcılar, çocuklar için oyun parkı, akrobatlar, jonglörler, palyaçolar, cambazlar ve gün boyu sürecek bir çok etkinlik gerçekleşecek.



Hıdırellez, Asya’dan Anadolu’ya, Balkanlardan İber Yarımadası’na süren yolculuğu boyunca içine farklı din, coğrafya ve kültürleri alarak günümüze ulaşmış, sağlık, bereket, bolluk, şans, kısmet gibi dileklerin gerçekleşeceği ve uğursuzlukların sona ereceği gün olduğuna inanılan binlerce yılın bayramı kabul ediliyor.



Hıdırellez, Türkiye’nin önderliğinde 12 devletin desteği ile UNESCO tarafından 'İnsanlığın somut olmayan kültür mirası listesi’nde de yer alıyor.



Festival Programı:



10.00 KAPI AÇILIŞI

14.30 KAKNUS

15.45 LUXUS

17.00 BATU MUTLUGİL Band ve Konukları (Aydilge, Bertuğ Cemil, Deniz Arcak, Kıvılcım Uras, Melis Danişmend)

18.15 ISTANBUL ARABESQUE PROJECT

19.30 SUZAN KARDEŞ

21.00 ŞEVVAL SAM

22.00 SUZAN KARDEŞ HIDRELLEZ HİKAYESİ (RİTÜELİ)

22.30 BURHAN ÖCAL & TRAKYA ALL STARS


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin