Dev AVM iflas etti!

Bayrampaşa’daki ORA AVM, 1.6 milyar liralık borçla iflas etti.

Google Haberlere Abone ol
Dev AVM iflas etti!

Açıldıktan bir yıl sonra mali sıkıntıya giren Bayrampaşa'da buluınan ORA AVM için iflas kararı çıktı. İstanbul Ticaret Mahkemesi, yaptığı yargılama sonrası şirketin kurtarılamayacağına hükmederek iflasına karar verdi. Şirketin alacaklıları arasında, finans kurumlarının yanı sıra 450’ye yakın şirket ve kişi bulunuyor. İflas eden AVM’nin toplam borcu ise 1 milyar 590 milyon lira.



Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin özel haberine göre; Ekim 2011 yılında kapılarını açan İstanbul Bayrampaşa’daki Ora AVM için 400 milyon dolarlık yatırım yapılmıştı. İçinde 235 mağaza ve otel bulunan Ora AVM, bir yıl açık kalmadan kapandı. Ziyaretçi sayısı istenen seviyede olmayınca AVM’de mağaza kiralayan firmalar birer ikişer mağazaları boşaltıp projenin yatırımcısını da zor duruma düşürdü.



Kapandı, erteleme istedi



Ora AVM projesinin sahibi konumundaki Ora İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ, 2012 sonunda iflas erteleme talebi ile mahkemeye başvuruda bulunmuştu. Dosya İstanbul 50. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Dava süreci devam ederken, alacaklılar da şirketin iflası için başvuruda bulundu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN


Etiketler avm bayrampaşa iflas
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin