Designated Survivor dizisinde tepki çeken FETÖ sahnesi!

Dizide, Nuri Şahin adıyla Fetullah Gülen, 'demokrat bir düşünür' olarak gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Designated Survivor dizisinde tepki çeken FETÖ sahnesi!

Netflix'in en çok izlenen dizilerinden 'Designated Survivor'da 'Nuri Şahin' adıyla Fetullah Gülen, 'demokrat bir düşünür' olarak gösterildi.



24 dizisiyle milyonları ekran başına toplayan Kiefer Sutherland’in ABD Başkanı Tom Kirkman’ı oynadığı Netflix-ABC dizisi Disgnated Survivor’ın son bölümünde FETÖ ve Türkiye konusu işlendi.



Vatan'dan Uğur Koçbaş'ın haberine göre önceki gece ABD’de yayınlanan dizide Türkiye Cumhurbaşkanı Turan, Beyaz Saray’ı ziyarete gidiyor. Rose Garden’da düzenlenen basın toplantısında Turan, "Ülkemde darbe yapmaya çalışan Nuri Şahin isimli teröristi bize iade etmemek stratejik müttefikliğe aykırı" diyor. ABD Başkanı ise, ‘O bir düşünür ve eğitimci’ diye yanıtlıyor. Daha sonra Oval Ofis’e geçen iki liderin tartışması daha da büyüyor.



İkili arasında geçen diyalog şöyle:



Türkiye Cumhurbaşkanı Turan: Devletimizin düşmanına sığınma hakkı verdiğiniz için utanmalısınız. Şahin’i sınır dışı edin adaletle yüzleşsin.



ABD Başkanı Kirkman: Onun için yasal bir dayanak yok. O suç işlemedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Turan: Sizin ülkenizde… Benim ülkemde ise o bir katil. Darbe girişiminde 97 sivil hayatını kaybetti.



ABD Başkanı Kirkman:İstihbaratımıza göre darbe girişimi Türk ordusundaki bir grup tarafından gerçekleştirildi. Bay Şahin’in konuyla ilgisi yok.



Türkiye Cumhurbaşkanı Turan: İstihbaratınız yanlış ve artık üslerimizi hak etmiyorsunuz. Belki de Rusya hak ediyordur.



Gülen, Oval Ofis'te



Bu diyalog sonrası ABD Başkanı ‘Türk düşünür’ olarak nitelendirdiği ve Türkiye’nin demokrasi içinde kalması için en önemli şans olarak gördüğünü söylediği Nuri Şahin’i Beyaz Saray’a davet ediyor. Şahin’in ‘Ben bir devrimciyim’ diyerek kendini anlattığı Oval Ofis’teki görüşmede Başkan, kendisine yaptıklarına hayran olduğunu ve ABD’de güvenle yaşamaya devam edebileceğini söylüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin