Depremde hayatını kaybetmişti! DHA muhabirinin adı iletişim fakültesinde yaşayacak!

Sebahattin Yılmaz'ın adı üniversitedeki stüdyoya verildi.

Google Haberlere Abone ol
Depremde hayatını kaybetmişti! DHA muhabirinin adı iletişim fakültesinde yaşayacak!

9 Kasım 2011'de Van'da meydana gelen Richter Ölçeği'ne göre 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde yıkılan Bayram Otel'in enkazı altında kalarak yaşamını yitiren Doğan Haber Ajansı Van Bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz’ın adı, Erzurum'da Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'ndeki Televizyon Stüdyoları'na verildi.



Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Sebahattin Yılmaz Televizyon Stüdyoları'nın açılışına Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Sebahattin Yılmaz'ın eşi Gönül Yılmaz, ağabeyi Kadir Yılmaz ile yakınları, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve gazeteciler cemiyeti üyeleri katıldı. 



Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, geçen yıl '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, Sebahattin Yılmaz'ın hayatını anlatan bir belgesel hazırladıklarını hatırlattı. Prof. Dr. Yavuz, Sebahattin Yılmaz'ın adını televizyon stüdyolarına vererek anısını yaşatmak istediklerini belirtti.



Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, gazetecilik mesleğinin zorluklarına değinerek fakültede öğrenim gören öğrencilere sorumluluk almaları gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Koçak, "Gazetecilerin verdiği bilgiler doğrultusunda ülkenin gündemi değişiyor. O noktada büyük bir hizmet yapıyorsunuz. Eğer doğru yaparsanız bir cerrahi müdahale gibidir. Hastanın hayatı kurtarılır. Yanlış yaparsanız hastaya zarar vermiş olursunuz. Biz bunu önemsedik ve Sebahattin Yılmaz'ın çalışmaları unutulmasın, sizlere örnek olsun diye televizyon stüdyolarına verdik. İnşallah burası kalıcı olacak. Buraya girerken tüm öğrencilerimiz, öğretim üyesi arkadaşlarımız ve misafirlerimiz mesleği uğruna şehit olmuş bir kardeşimiz olan Yılmaz'ı hatırlayacaklardır" diye konuştu.



Gönül Yılmaz ise eşi Sebahattin Yılmaz'ın isminin İletişim Fakültesi'nde yaşatılmasından onur duyduğunu söyledi. Konuşurken duygulanıp gözleri yaşaran Gönül Yılmaz, "Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak'a çok teşekkür ediyorum. Basın mensuplarının da Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.



Konuşmaların ardından programa katılanlar Sebahattin Yılmaz Televizyon Stüdyoları'nın açılış kurdelesini kesti. Katılımcılar daha sonra Sebahattin Yılmaz'ın fotoğraflarının ekrana yansıtıldığı stüdyoları gezdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin