Deniz Zeyrek: İnfaz düzenlemesiyle ilgili çalışma var

"Hak, hukuk ve adalet kavramlarının 'ideal' hale gelebilmesi için bir yerden başlamak gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Zeyrek: İnfaz düzenlemesiyle ilgili çalışma var

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'ni değerlendirdi. Zeyrek, af beklentisinin dile getirildiğini belirterek Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile görüştüğünü söyledi.Zeyrek, Bakan Gül'ün "İnfaz düzenlemesiyle ilgili çalışma var" dediğini aktardı.



Zeyrek'in yazısının ilgili bölümü şöyle:



"Yargı Reformu Stratejisi Belgesi açıklanmadan önce, kamuoyunda en çok “af” beklentisi dillendirilmiş, bir af değil ama infaz uygulamalarında değişiklik yapılabileceği dillendirilmişti. Adalet Bakanı Gül'e bu konuyu da sordum. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “çağdaş infaz anlayışı” ifadesini kullandığını anımsatan Gül, “İnfazlarla ilgili düzenleme konusunda çalışmalar var. Cumhurbaşkanımızın sözünü ettiği çağdaş infaz uygulamasını yerleştirmek istiyoruz” diye konuştu.



FETÖ'nün en büyük tahribatı yarattığı alanlardan biri yargı ve adalet sistemi olmuştu. 15 Temmuz'dan sonra FETÖ ile mücadelenin tavizsiz yapılabilmesi için en büyük iş yükünü üstlenen de yargı camiası oldu.



Hak, hukuk ve adalet kavramlarının “ideal” hale gelebilmesi için bir yerden başlamak gerekiyor.

İktidar ve muhalefet tarafından geniş bir mutabakatla şekillendirilecek bir “Strateji Belgesi” o başlangıcın ilk adımı olabilir."


Etiketler deniz zeyrek
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin