Deniz Seki'nin Kıbrıs'ta konser başına ücreti ne kadar?

KKTC'de sahne alan Türk şarkıcıların ödedikleri vergiler geçtiğimiz hafta açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Seki'nin Kıbrıs'ta konser başına ücreti ne kadar?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'inde (KKTC) sahne alan Türk şarkıcıların ödedikleri vergiler geçtiğimiz hafta medyaya yansımıştı. Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu da, medyaya yansıyan ücretleri Deniz Seki üzerinden değerlendirdi.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



Deniz Seki'nin, Kıbrıs'ta konser başına ücreti!



Kuzey Kıbrıs’ta sahne alan Türk şarkıcıların konser gelirleri ve vergileri listesi, bize bir kez daha şunu gösterdi. Kamuoyuna lanse edilenle devlete beyan edilen aynı değil. Örneğin Deniz Seki’nin hapis cezasının ardından ilk kez sahneye çıkacağı casinodan aldığı para.



Seki için Savoy’la üç konser karşılığında 1 milyon 200 bin liraya anlaşma yaptığına dair haberler çıktığında itiraz etmiştim, Türkiye’de kaşesi 400 bin lira olan şarkıcı yok diye. KKTC Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlar beni haklı çıkardı. Çünkü Seki, 2017’de Kuzey Kıbrıs’ta 567 bin lira gelir beyan edip 121 bin lira vergi ödedi. Deniz Seki, adada altı konser verdiğine göre demek ki, Deniz Seki’nin sahne kaşesi 400 bin lira değil 94 bin 500 lira aldı. Bu durumda ya haberlere yansıyan konser fiyatları abartılı ya da gösterilen bedeller düşük.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin