DENİZ GÖKÇE 'KAFA ATTIĞI' İDDİA EDİLEN EŞİNİ DAVA ETTİ

Boşanma davası açan eşi Gülü Leman Gökçe’ye kafa attığı gerekçesiyle verilen 844 YTL’lik para cezası ertelenen Akşam Gazetesi ekonomi yazarı, ekonomist Deniz Gökçe, eşini dava etti. Gökçe, basına demeç verip kendisini küçük düşürmekle suçladığı eşinden 50 bin YTL tazminat istiyor.

Google Haberlere Abone ol
DENİZ GÖKÇE 'KAFA ATTIĞI' İDDİA EDİLEN EŞİNİ DAVA ETTİ

‘Kafa attı’ sözleri için tazminat istedi


Çok konuşulan dayak olayı, reklamcı Gülü Leman Gökçe’nin boşanma davası açtığı ikinci eşi Deniz Gökçe hakkında kendisini darp ettiği ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusu üzerine kamuoyuna yansıdı. Savcılık, Deniz Gökçe hakkında ‘aile efradına kötü muamele’den, 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Mahkeme, Gökçe’yi 844 YTL para cezasına çarptırdı, ancak verilen para cezası sanığın 2 yıl içinde aynı suçu işlemesi durumunda ödeme şartı konularak ertelendi.


KULAKLARIMDAN TUTUP KAFA ATTI


Gülü Leman Gökçe, Hürriyet’ten Ayşe Arman’a verdiği röpörtajda olayı şöyle anlattı:


‘...Nurten ve Taner Berksoy’un evinde Nurten’in ısrarı üzerine, yeniden konuşmak amacıyla buluştuk. Tartıştık. Gitmek için izin istedim. Bana ‘S.... git’ dedi. Nurten’e ‘Duyuyorsun değil mi, nasıl hakaret ediyor’ dedim. Nurten ‘Yok canım, sana söylemiyor’ dedi. Deniz, ‘Hayır, ona söylüyorum!’ deyince, kapıdan döndüm ve ‘Sen bana böyle hakaret edemezsin. Şu hayatta bir tek anam-babam bana bağırıp, hakaret etme hakkına sahiptir’ dememle, Deniz beni iki eliyle iki kulağımdan yakalayıp, alnımın sağ tarafına kafa attı. Feleğimi şaşırdım, gözlerim karardı. Sonra beni koltuğa itti, elindeki bardakla kafama vurdu. Saçlarımı yoldu, bir de üstüne tükürdü. Nurten benim üzerime kapandı. Taner de Deniz’i tutmaya çalıştı..’


İDDİAYI REDDETTİ TAZMİNAT İSTEDİ


Deniz Gökçe, bu röportajın ardından eşi Gülü Leman Gökçe hakkında basına verdiği beyanatlarla kendisini küçük düşürdüğü gerekçesiyle 50 bin YTL’lik tazminat davası açtı. İstanbul 2’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, Gülü Leman Gökçe’nin kendisine karşı 6 bin YTL nafaka ve 200 bin YTL tazminatlı boşanma davası açtığını, kendisinin de karşı boşanma davası açtığını hatırlatan Gökçe, Türkiye’nin tanınmış ekonomi profesörlerinden biri olduğunu belirtti.


Gülü Leman Gökçe’nin basına yaptığı açıklamalarla kendisini üçüncü kişiler önünde küçük düşürdüğünü öne süren Deniz Gökçe, 50 bin YTL tazminat istedi. Mutlu KOSER-HÜRRİYET



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin