Deniz Çakır hakkında başlatılan soruşturmada flaş karar!

Ünlü oyuncunun, başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddia edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Çakır hakkında başlatılan soruşturmada flaş karar!

İstanbul’da bulunan bir AVM'nin kafesinde başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddia edilen ünlü oyuncu Deniz Çakır, hakkında başlatılan soruşturmada halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından takipsizlik kararı verildi. Savcılık kararında kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilmemesini gerekçe gösterdi. Deniz Çakır hakkında, “Hakaret” suçundan yürütülen soruşturma ise devam ediyor.



Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız’ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından oyuncu Deniz Çakır hakkında yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, Deniz Çakır hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından ek takipsizlik kararı verdi.



Tarafların itiraz hakkı bulunuyor



Savcılık iki suç yönünden verdiği takipsizlik kararında kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilmemesini gerekçe gösterdi. Tarafların bu karara itiraz hakkı bulunuyor.



'Hakaret' suçundan soruşturma devam ediyor



Deniz Çakır hakkında dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı hakaret” suçlamasıyla yürütülen soruşturma ise devam ediyor. Savcılık, verdiği takipsizlik kararının kesinleşmesinden sonra hakaret suçlamasıyla ilgili dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin