Deneyimli iletişimci hangi ajansa genel müdür oldu?

İletişim danışmanlığı ve pazarlama iletişimi sektöründe yaklaşık 15 yıllık deneyimi bulunan isim, yeni ajansındaki üst düzey görevine atandı.

Google Haberlere Abone ol
Deneyimli iletişimci hangi ajansa genel müdür oldu?

10 yıldır birçok farklı sektörden markaya hizmet veren Avantgarde İletişim Danışmanlığı'nda Genel Müdürlük görevine Mert Birdoğan getirildi.



İletişim danışmanlığı ve pazarlama iletişimi sektöründe yaklaşık 15 yıllık deneyimi bulunan Birdoğan, bugüne kadar ağır sanayi, ICT, FMCG, finans ve bankacılık, havaalanı işletmeciliği, yerel yönetimler gibi birçok sektörden dünya ve Türkiye markalarına hizmet verdi. Mert Birdoğan 2001 yılından bu yana sırası ile Allmedia Inc.'de Medya Planlama ve Satınalma Uzmanılığı, Tribeca İletişim Danışmanlık'ta Müşteri İlişkileri Direktörlüğü, C2A IMC Agency(Call to Action)'da Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcılığı, ABL Group'da Stratejik iletişim ve pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Mert Birdoğan Kurumsal iletişim, kriz iletişimi, lider iletişimi, marka iletişimi, KSS iletişimi, Sosyal Medya Pazarlama ve İletişimi alanlarında tecrübe sahibi.



Deneyimli iletişimci hangi ajansa genel müdür oldu?Mert Birdoğan kimdir? 



1979 yılında İstanbul'da doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde Reklam ve Halkla İlişkiler okuduktan sonra 2001 yılında iletişim sektörüne Allmedia Inc.'da Medya planlama ve satın alma uzmanı olarak başladı. 2006 yılında Tribeca İletişim Danışmanlığı'nda girdiği Halkla İlişkiler alanında özünü buldu. Bu dönemde Tetra Pak, ÇEVKO, Microsoft, Petrol Ofisi, GlaxoSmithKline, ISGA, Deloitte, Bilgili Holding, W Hotels, Borusan Holding ve İştirakleri, Beşiktaş Belediyesi, John Hopkins Anadolu Sağlık Merkezi gibi birçok farklı sektörden yerli ve yabancı kurumun, iletişiminin planlanması ve yönetilmesinde aktif rol aldı. 2009 yerel seçimlerinde CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı İsmail Ünal'In seçim kampanyasının stratejik planlamasını ve kampanya yönetimini yaptı. 2010 yılında tam hizmet ajansı C2A’da (Call to Action) PR departmanını kurmak ve yönetmek için kolları sıvadı. 2011 yılında Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Birdoğan, Kibar Holding ve iştiraklerı, Alvimedica Holding, Biocity İstanbul, Yapı Kredi ve tüm markaları, Knauf, Damat, Tween, D-Smart, Bilkom, Bir Silgi Bir Kalem, Akşam Gazetesi, Fox International Channels Türkiye, 24Kitchen, PSC International, Ece Ajandaları, 100 Yıllık Markalar Derneği gibi lider birçok markaya Pazarlama İletişimi, Kurumsal İletişim, Sosyal Medya Pazarlaması ve Sosyal Medya İletişimi alanlarında danışmanlık verdi.

 

Kurumsal iletişim, kriz iletişimi, lider iletişimi, marka iletişimi, KSS iletişimi, Sosyal Medya Pazarlama ve İletişimi alanlarında tecrübe sahibi olan Birdoğan, Okul Sütü, Sağlıklı Süte Çağrı projelerinin stratejik planlanlaması ve yönetiminde de görev aldı. Akaretler Projesi Açılışı, İstinye Park Soft & Hard Opening, Namet Entegre Et Tesisleri Açılışı, Borusan Holding 4'lü yatırım açılışı, Sabiha Gökçen Havalimanı temel atma ve açılışı gibi Başbakan katılımlı birçok etkinliği ise planladı ve yönetti. Birdoğan, gerçekleştirdiği bir çok başarılı projelerin ardından, 2014 yılının ekim ayında Avantgarde İletişim Danışmanlığına Genel Müdür olarak atandı. 36 yaşında ki Mert Birdoğan, evli ve bir çocuk babası.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin