Demirel'in şapkası müzede sergileniyor

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 'en iyi dilekler, sevgi ve saygılar' yazılı ıslak imzalı fötrü, Kastamonu'daki şapka müzesinde muhafaza ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Demirel'in şapkası müzede sergileniyor

Solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ıslak imzalı fötrü, Kastamonu'daki şapka müzesinde sergileniyor.



Kastamonu'da, 1. ulusal mimarlık üslubunun önde gelen temsilcilerinden Vedat Tek'in ismini yaşatmak amacıyla 31 Ekim 2008'de Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi kuruldu. Komplekste Cumhuriyetevi, Atatürk Sergi Salonu, bebekevi, resim galerisi ile Türkiye'de ilk ve tek özelliği taşıyan dantel ve şapka müzeleri yer alıyor.



Şapka Müzesinde, Atatürk'ün giydiği şapkalar, tanınmış simaların giydiği bay ve bayan şapkalarının yanı sıra vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in içerisinde "en iyi dilekler, sevgi ve saygılar" yazılı imzalı fötrü de sergileniyor. Demirel'in şapkası, müzeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.



Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Sorumlusu İlknur Aynan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirel'in ismini şapkasıyla müzede yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.



Şapkanın, Demirel tarafından Haluk Nugay'a armağan edildiğini anımsatan Aynan, "Haluk Nugay vefat ettikten sonra şapka bize de bağış olarak kardeşi Meral Dikmen Nugay'dan geldi. Biz de 4 yıldır müzemizde Demirel'in şapkasını koruyoruz. Rahmetli cumhurbaşkanımız, şapkasıyla ünlü. 'Şapkamı kaptırmam' diyordu. Kastamonu'da ona sahip çıkıyoruz, ismini yaşatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.



Şapkanın içerisinde ıslak imzası bulunuyor



Aynan, müzede Demirel'in fötrünün de aralarında bulunduğu 430 şapkanın sergilendiğini, bu şapkaların her birinin kendine has özelikleri ve hikayesi bulunduğunu söyledi.



Demirel'in ıslak imzalı şapkasının insanlar tarafından merak edildiğini anlatan Aynan, müzeye gelen ziyaretçilere şapkayla ilgili detaylı bilgi aktardıklarını sözlerine ekledi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin