Davutoğlu istedi, 100 televizyon kanalı destek verdi

Anadolu Yayın Platformu Başkanı, 100 yerel kanal adına 'sorumlu yayın' açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu istedi, 100 televizyon kanalı destek verdi

Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun medyaya yönelik ‘sorumlu yayın yapın’ çağrılarını desteklediklerini belirterek, “Bizler barış ve kardeşliğe katkı yapan yayınlar yapmaya devam edeceğiz” dedi.



100 yerel kanal adına yazılı açıklama yapan Burhan, son günlerde KCK ve HDP tarafından başlatılan protestoların iç barışı bozma noktasına getirdiğini ifade ederek, “Hiçbir şekilde ülkemiz tarafından kaynaklanmayan bölgesel sorunların faturasının Türkiye’ye ve iç barışa kesilmesi son derece yanlıştır. Kobani’de ortaya çıkan PKK ve IŞİD arasındaki savaşta ülkemizin taraf olmasını beklemek akıl tutulmasıdır. Bizler bu savaşın tarafı asla değiliz. ABD ve müttefikleri tarafından başlatılan Ortadoğu dizayn süreci maalesef bölgeye kan ve göz yaşı olarak dönmüştür. Hiçbir şekilde Türkiye tarafından başlatılmayan Irak ve Suriye’deki iç savaştan dolayı ülkemiz sorumlu tutulamaz. Son dönemde ortaya çıkan barış ve kardeşlik süreci ülkemizin hayrınadır. Kobani bahane edilerek başlatılan açılım süreci durdurulmamalıdır. Bu süreç Türk ve Kürt halkının kardeşliğinin bir kez daha tahkim edilme sürecidir. O nedenle açılım süreci devam etmelidir” dedi.



Basın mensupları olarak meslektaşlarına çağrıda bulunan Burhan, “Lütfen iç barışımızı ve kardeşliğimizi zedeleyen yayınlardan kaçınalım. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun medyaya yönelik ‘sorumlu yayın yapın’ çağrılarını destekliyoruz. Bizler barış ve kardeşliğe katkı yapan yayınlar yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin farklı bölgelerinden yerel kanallar olarak barış ve kardeşlik sürecine katkı sağlayan yayınlar yapmaya kararlıyız. Anadolu Yayın Platformu Yönetim Kurulu üyeleri olarak ülkede huzur istiyoruz. Bizler yöneticileri farklı illerden ve farklı ırklardan oluşan bir kurum olarak medyayı sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Kanal Urfa da barış istiyor, Rize Çay TV’de, Konya Kon TV’de barış istiyor, Elazığ Kanal Fırat’da, Kayseri TV1’de barış istiyor, Mardin Kanal 47 televizyonu da barış istiyor. Bizler ülkemizi seviyoruz. Barış için bir araya geldik ve bu çağrıyı yaptık” dedi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin