DAVID CRONENBERG TELEVİZYONA EL ATTI

Ünlü yönetmen David Cronenberg, tam da kendisinden bekleyeceğimiz usülde bir diziye imza atacak.

Google Haberlere Abone ol
DAVID CRONENBERG TELEVİZYONA EL ATTI

Emrah Kolukısa'nın ntvmsnbc'deki haberi şöyle:


Aslına bakarsanız David Cronenberg’in daha önce de televizyon için çalışmışlığı, dizi yönetmişliği var, ama üstat bu kez bir dizinin konseptini oluşturmak, diziyi yoktan var etmek için kolları sıvamış durumda. Bugün dünya sinemasının en önemli yönetmenleri arasında sayılan Cronenberg tam da kendisinden bekleyeceğimiz usülde bir diziye imza atacak. Başrolünü Tim Roth’un oynayacağı Knifeman adlı bu dizi insan bedeninin sırlarına vakıf olmak adına ahlaki açıdan tartışmalı uygulamalardan kaçınmayan bir cerrahın maceralarını anlatacak.


Knifeman 18. Yüzyılda yaşamış John Hunter adlı bir cerrahın yaşamöyküsünden esinlenmiş. Wendy Moore’un The Knife Man adlı biyografik kitabını temel alan ama hikayeyi günümüze taşıyan dizinin ilk bölümünü de yine David Cronenberg çekecek. Son yıllarda bu yöntemin sıkça uygulandığına şahit oluyoruz. İlk aklıma gelenler arasında ilk bölümünü Gus Van Sant’in çektiği Boss ve yine ilk bölümünü Michael Mann’in çektiği Luck adlı diziler var örneğin. Burada yapılan şey aslında ilk bölümden dizinin tonunu ve anlatım tarzını kabaca belirleyip diğer bölümlerde farklı yönetmenlerle aynı çizgiyi tutturmak. Knifeman’de de aynı şey yapılacak anlaşılan. Senaryosunu Rolin Jones’un yazdığı ilk bölümü Cronenberg çekecek ve diğer bölümlerde koltuğunu başka ve muhtemelen tanınmamış isimlere devredecek. Cronenberg’in yapımcı olarak da imza atacağı dizinin diğer yapımcıları arasında Sam Raimi’nin de olduğunu belirtmekte yarar var.


Deadline’ın haberine göre Tim Roth’un John Tattersall adlı radikal bir cerrahı oynayacağı dizi tahmin edileceği gibi bildiğimiz doktor/hastane dizilerine pek benzemeyecek. Cronenberg’in sinemasına aşina olanlar ne demek istediğimi hemen anlamışlardır eminim. İnsan bedeniyle hiç bitmeyen bir derdi olan ve birçok filminde insan bedenini izleyiciyi irrite edecek denli tuhaf bir şekilde tahayyül eden Cronenberg cerrahinin başrolde olduğu bir dizide meseleyi nerelere götürecek artık tahmin etmekte zorlanıyorum doğrusu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin