Davalara tepki olarak yemek tarifi yayınlayan gazeteci 'İfade Özgürlüğü Ödülleri'ne aday!

İngiltere merkezli Sansür Endeksi'nin ifade özgürlüğü ödüllerine Türkiye'den 2 gazeteci aday gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Davalara tepki olarak yemek tarifi yayınlayan gazeteci 'İfade Özgürlüğü Ödülleri'ne aday!

‘Sansür Endeksi’nin her yıl verdiği ‘İfade Özgürlüğü Ödülleri’nin gazetecilik dalındaki adaylarından biri Batman Yön Gazetesi Yazıişleri Müdürü Ferit Tunç oldu. Tunç, her haberine dava açılmasını protesto için üç hafta boyunca manşetinde sadece yemek tarifleri vermişti.



İngiltere merkezli ‘Sansür Endeksi’ (Index on Censorship) örgütü her yıl ‘Dijital Aktivizm’, ‘Gazetecilik’, ‘Kampanya’ ve ‘Sanat’ kategorilerinde ödül veriyor. Dünya çapında 400 aday arasından 20 kişi ve organizasyon, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Wole Soyinka, piyanist James Rhodes, teknoloji girişimcisi Bindi Karia, Kolombiyalı gazeteci Maria Teresa Ronderos, insan hakları avukatı Kirsty Brimelow ve Bahreynli aktivist Nabeel Rajab’dan oluşan seçici heyet tarafından seçildi. 



20 adayın ikisi Türkiye’den: ‘Dijital aktivizm’ dalında dokuz8HABER sitesi ve Gökhan Biçici, ‘Gazetecilik’ kategorisinde de Batman Yön Gazetesi Yazıişleri Müdürü Ferit Tunç. Tunç, yaptığı her habere dava açılmasını protesto için üç hafta boyunca gazete manşetinde yemek tariflerine yer vermişti. Tunç, adaylığa giden süreci şöyle anlattı: “Kaçak elektriği cezalandırmak için Batman’da kesintiler oluyordu. Bunun adil olmadığını söylüyorduk. Elimize belge geçti. Kaçak elektrikle mücadele eden müdürün 2012’de kaçak elektrik kullandığını haberleştirdik. İlk dava öyle açıldı.”



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin