Darbecilerin TRT planı böyle suya düştü!

Sedat Ergin'den 15 Temmuz gecesi TRT'ye yapılan baskınla ilgili dikkat çeken yazı...

Google Haberlere Abone ol
Darbecilerin TRT planı böyle suya düştü!

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, bugünkü köşesinde 15 Temmuz gecesi TRT'ye yapılan baskın ve zorla okutulan bildiriyle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.



Yazısında; "15 Temmuz’un mahiyetinin tam olarak ortaya konabilmesi açısından o gece Akıncı Üssü’nde yaşanan olayların anlaşılması ayrı bir önem taşıyor" diyen gazeteci Sedat Ergin, "Ayrıca, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın ve diğer üst kademe komutanların derdest edildikten sonra enterne edildikleri yerdir. Darbeciler, planlarında Orgeneral Akar’ın buradan TRT yayınıyla tüm Türkiye’ye seslenmesini bile hedeflemişlerdi" ifadelerini kullandı.



İşte, Ergin'in o yazısı:



"15 Temmuz’un birinci yıldönümü yaklaşırken, bu darbe girişiminin mahiyetinin tam olarak ortaya konabilmesi açısından o gece Akıncı Üssü’nde yaşanan olayların anlaşılması ayrı bir önem taşıyor.



Bunun temel nedeni, Akıncı Üssü’nün, yani Dördüncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nın 15 Temmuz darbe girişiminin operasyonel beyin merkezinin bulunduğu yer olmasıdır.



Akıncı, bu bağlamda darbe hareketinin sorumlusunun kimliğini teşhis etmek açısından da açıklayıcı bir yerdir. Burası, darbeyi icra eden askerlerle, örgüt adına yönlendirmeyi yapan, son sözü söyleyen sivil kanat arasındaki aktarım hattının işlediği yerdir 15 Temmuz gecesi. Ve bu üste o gece yürütülen darbe faaliyetinde belirleyici rolü oynayan sivil kadro bizi doğrudan Pensilvanya adresine götürmektedir."



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin